Pe 7 august, la Consiliul Județean Bihor a fost dezvăluit într-o conferință de presă câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor la Centura Biharia. După analizarea atentă a celor șase oferte primite, a fost ales câștigător consorțiul format din Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group.

Valoarea ofertei câștigătoare este de 55.767.745,17 lei, fără TVA. Data limită pentru depunerea contestațiilor este 16 august 2023.

“Dacă lucrările vor demara în luna august, acestea ar trebui să fie finalizate în vara anului viitor. În absența contestațiilor, planificăm să semnăm contractul de execuție în săptămâna următoare. În caz contrar, vom trebui să așteptăm deciziile Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor”, a subliniat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul Centurii Biharia cuprinde două tronsoane, cu o lungime totală de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, va reprezenta centura propriu-zisă, ocolind localitatea Biharia, în timp ce cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, va conecta localitatea Paleu la centură.

Perioada de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3” este estimată la 18 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Finanțarea proiectului va proveni din surse europene, prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost depusă pe 1 august, în cadrul programului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”, care vizează dezvoltarea unei rețele de 73 de kilometri de drumuri județene.

Este important de menționat că lucrările la celelalte centuri din Zona Metropolitană a Municipiului Oradea au început în acest an, în a doua parte a lunii februarie. Acestea includ Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km), precum și Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii