In sfarsit mandatul si interimatul lui Lucian Trif la sefia Politiei Locale Zalau va lua sfarsit. Nu avem suficiente date sa evaluam ce a insemnat sefia acestuia si cate de mult i-a ajutat,  afectat sau conditionat pe lucratorii din Politia Locala Zalau si implicit pe cetateni din oras.

Dat fiind ca numirea sa a fost una politica, nu am dori sa vedem ca, concursul pt sefia acestei institutii publice aflata in subordinea Consiliului Local (cu majoritate PSD-ista) sa fie conditionat pe linie politica si de partid, mai ales ca gurile “rele” cer ca administratorul orasului, Calin Fort sa nu-si bage coada.

In momentul de fata se organizeaza concurs pentru funcţiile de director executiv şi director executiv adjunct la Poliţia Locală Zalău, iar dosarele se vor depune pana in data de 23 martie. Concursul consta dintr-o proba scrisa (7 aprilie) si un interviul  care va trebui sustinut intr-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data sustinerii probei scrise.

La o simpla privire peste conditiile cerute celor care aspira sa fie sefi peste militenii de la locala, am spune ca sunt conditii care daca ar fi fost aplicate celor care acum detin functiile respective nu ar fi avut nicio sansa fara o interventie si o numire politica. Acum ramane sa vedem daca conditiile cerute nu sunt cumva “cusute” pentru careva client politic sau sunt chiar pe bune. Iata conditiile pentru candidati:

– sa fie numiti intr-o functie publica din clasa I

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

– sa aiba minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice; sa fie absolvenţi de studii universitare de licenta absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta;

-sa fie absolventi cu diploma ai studiilor universitare de master in domeniul administraţiei
publice, management sau in specialitatea studiilor necesare ocupării functiei publice sau cu diploma echivalenta;

– sa fie absolventi ai cursului de agent de poliţie sau sa fi urmat un program de formare initiala pentru poliţişti locali, intr-o instituţie de invăţământ din cadrul M.A.I.;

-sa nu aiba o sanctiune disciplinara neradiata in condiţiile legii.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.