Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Desi Judecătorii Curții Constituionale au decis că Guvernul liberal ( a lui Orban si a lui Bode) nu a parcurs toate procedurile legale pentru a impune purtarea măștii de protecție, astfel ca amenzile pentru nepurtarea mastii fiind nule un fost membru CSM, a informat cetatenii despre faptul ca in ultima vreme a primit tot mai multe informații că Fiscul a declanșat pe scară largă executarea creanțelor provenind din amenzile contravenționale date în ultimii 2 ani pentru nepurtarea măștii în spații deschise.

Avocatul Adrian Toni Neacsu afimra ca fiscul “se grabeste să execute silit oamenii prin poprire știind că de la momentul publicării Deciziei CCR nr. 50/15.02.2022 în Monitorul Oficial nu vor mai putea face acest lucru. Bunul simț ar trebui să îi oprească în a deschide și continua aceste executări: chiar nepublicată fiind, decizia CCR există și este cunoscută, fiind chestiune de zile sau poate 1-2 săptămâni pînă la iminenta publicare. Din acel moment orice executare silită a creanțelor derivând din aceste amenzi încetează de drept”
Acesta a venit si cu un sfat pentru cei care primesc in aceste zile somații de plată în legătură cu amenzile pentru nepurtarea măștii in spații publice deschise. Sfatul sau este. ” să tragă cât mai mult de timp: purtați o corespondență cu ei, cereți-le o eșalonare, trimiteți-le acordul a plăti în 2 luni să zicem, orice care să ducă la trecerea timpului”
Avocatul mai afirma ca: “fiscul știe că este în criză de timp și încearcă să încaseze acum cât mai mult. Cea mai sigură modalitate de suspenda executarea, până la publicarea deciziei în Monitorul oficial, este formularea unei contestații la executare, insoțită de o cerere de suspendare a executării silite. Termenul astfel câștigat ar trebui să fie suficient pentru ca CCR să motiveze și publice Decizia nr. 50/2022.”
Fostul judecator CSM in final mai spune ca o soluție corectă ar fi fost ca Guvernul să suspende prin HG pe timp de 6 luni pentru toată lumea executarea silită a acestor creanțe bugetare, în baza art. 233 alin.1 din Codul de procedură fiscală, ca o dovadă de loialitate constituțională: decizia CCR este cunoscută și se știe exact că de la momentul publicării orice executare silită pentru nepurtarea măștii în spații publice deschise deja începută va înceta de drept.
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii