Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

In judetul Cluj a avut loc prezentărea Centrului de Numărare și Sortare a Ambalajelor de Băuturi din Comuna Bonțida. Această inițiativă reprezintă o premieră națională, marcând deschiderea primului centru din Sistemul de Garanție-Returnare (SGR), ce va începe activitatea în scurt timp.

După discursurile de deschidere susținute de reprezentanții autorităților publice naționale și locale, reprezentanții centrului au oferit un tur ghidat participanților în fabrică, prezentând procesul de lucru care va facilita numărarea și sortarea ambalajelor de băuturi colectate de la comercianți.

USR Salaj

Acest sistem de garanție-returnare presupune că românii vor plăti o garanție de 0,50 RON la achiziționarea unei băuturi (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l și 3 l inclusiv. Produsele care fac parte din sistem vor fi marcate cu un logo specific pentru a fi ușor identificate.

După consumarea băuturii, consumatorul are responsabilitatea de a aduce ambalajul gol într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți, prezent în orice magazin din România. În schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției inițiale, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, chiar dacă produsul nu a fost cumpărat inițial din acel loc.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii