Deputatul Alin Pruneanu a declarat ca a participat la ședința Consiliului Local Zalău din data de 20 iulie 2023, având ca scop prezentarea unei serii de probleme semnalate de locuitorii orașului. Într-un efort de a aduce în prim-plan dificultățile cu care se confruntă comunitatea locală, deputatul a adresat o serie de aspecte importante, subliniind calitatea precară a lucrărilor publice, modul defectuos de organizare a șantierelor și alte preocupări esențiale.

Printre problemele care au fost abordate se numără: calitatea necorespunzătoare a lucrărilor publice desfășurate în orașul Zalău., deficiențele în organizarea șantierelor, care adesea au dus la perioade lungi de implementare a lucrărilor, precum cele din zona Ortelec, și la nesincronizarea cu alți operatori, cum ar fi Compania de Apă, dezinsecția insuficientă în urma sesizărilor cetățenilor cu privire la o invazie de purici în oraș, calitatea necorespunzătoare a lucrărilor de izolare termică a blocurilor, lipsa reacției prompte a Poliției Locale în fața sesizărilor făcute de cetățeni.

Dragi zălăuani, primăria noastră este conștientă de calitatea slabă a lucrărilor dar nu face nimic. Se scuză invocând copilărește legislația privind achizițiile publice cum că atribuirea licitațiilor se face în funcție de oferta cea mai ieftina. Oare cine întocmește caietele de sarcini? Cine trebuie să verifice calitatea lucrărilor? Nu primăria care e beneficiar și plătitor? E atât de ușor să te plângi fără să faci nimic pe modelul „lasă că merge și așa”.

Deputatul Alin Pruneanu si-a exprimat dorința de a aduce aceste probleme în atenția autorităților locale, în speranța că se vor găsi soluții concrete pentru ameliorarea situației.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii