Aeroportul Satu Mare se află în mijlocul unui amplu proces de modernizare, cu scopul de a oferi o experiență mai bună pasagerilor și de a se adapta la cerințele traficului aerian în creștere. Lucrările sunt în plină desfășurare și vizează trei aspecte cheie: construirea unui nou terminal, modernizarea terminalului existent și extinderea pistei de aterizare/decolare.

Noul terminal este în curs de construcție, iar fundația a fost deja finalizată. Pe șantier au fost aduse peste 100 de tone de fier și structură metalică, precum și conducte și izolații pentru utilități, materiale necesare pentru edificarea noului terminal. Odată terminat, acesta va oferi facilități moderne și spații confortabile pentru pasageri, asigurând o experiență de călătorie plăcută.

Pentru a asigura continuitatea serviciilor, pe durata modernizării terminalului existent, a fost instalat un terminal temporar, amplasat în apropierea celui aflat în renovare. Aceste containere funcționale sunt racordate la utilități și oferă toate serviciile necesare pentru călători, asigurând un proces de îmbarcare și debarcare sigur și eficient.

Pista de aterizare/decolare este, de asemenea, în centrul atenției. Pragul pistei a fost decalat cu 500 de metri pentru a permite operarea aeronavelor mai mari, iar lucrările de balizaj au fost finalizate pentru o mai bună ghidare a aeronavelor în timpul decolărilor și aterizărilor. Aceste îmbunătățiri vor spori conectivitatea aeroportului și vor contribui la creșterea traficului aerian.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii