Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

 

Miercuri, Plenul Senatului a luat decizia de a-i ridica imunitatea parlamentară fostului premier Florin Cîțu, actual senator PNL, în urma solicitării formulate de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Cu 90 de voturi “pentru”, două “împotrivă” și trei abțineri, această hotărâre vine în urma unui punct de vedere favorabil exprimat de Comisia juridică a Senatului.

USR Salaj

Inițial, Comisia juridică a dat un aviz favorabil referitor la solicitarea DNA pentru efectuarea urmăririi penale în cazul lui Florin Cîțu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Senatorul PNL a analizat dosarul împreună cu avocații săi și a susținut că este “normal” să se aprobe ridicarea imunității pentru a permite derularea anchetei.

Solicitarea DNA a fost înregistrată în plenul Senatului, unde s-a discutat și votat asupra acesteia. Dezbaterile au început la ora 12:00, iar majoritatea senatorilor au susținut solicitarea procurorilor anticorupție.

Florin Cîțu a afirmat că, în calitate de prim-ministru, și-a exercitat atribuțiile în conformitate cu legislația românească. Acuzațiile de abuz în serviciu au apărut în contextul achizițiilor de vaccin anti-COVID și vizează și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

În acest moment, cazul se află în stadiul de urmărire penală, iar decizia Senatului de aprobare a solicitării de ridicare a imunității deschide calea pentru continuarea investigațiilor în acest dosar.

 

sursa foto antena3.ro

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii