Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Ne-a prins recensamantul si razboiul cu un guvern PNL-PSD, doua partide care dupa ce s-au porcait public, acum au intentia sa ramana cat mai mult timp la putere chipurile pentru binele nostru.

In contextul in care guvernul produce pe banda rulanta legislatie pentru monitorizarea in masa si controlul cetatenilor din partea statului e bine sa ne intrebam daca prin acest recensamant se doreste doar o obtinere de date statistice (de ex. pentru reducerea mortiilor de pe lista de vot ale celor dupa partide) sau scopul este cu totul altul.

USR Salaj

Cu privire la acest recensamant avocata Elena Radu, a avertizat ca “este pentru prima data când se creaza o bază de date electronică, prin comasarea bazelor de date a majorității instituțiilor și autorităților publice, iar această baza de date permite crearea unui profil al fiecarui cetatean.

Prin modalitatea tehnica prin care a fost gandita aceasta comasare a bazelor de date, ele nu sunt anonimizate și permit ca în orice moment sa se extraga dintr-o baza de date toate informatiile cu privire la un cetatean, inclusiv locatia GPS. Toate acestea creaza un risc pentru cetateni de a fi monitorizati in masa si controlati”.
“Daca sesizam că exista un asemenea risc, trebuie sa încercăm să îl diminuăm” a mai spus Elena Radu sugerand ca “extragerea datelor statistice se poate face si prin crearea unei baze de date prin care sa nu fi permis identificarea fiecarui cetatean”
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii