Astazi, 28 martie 2022, la orele 10.00 Guvernul ar fi trebuit sa abia o dezbatere publica care avea ca obiect ”proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică”, dat fiind ca deciziile CCR sunt obligatorii atat in privinta considerentelor cat si a dispozitivului acesta va trebuie sa astepte solutia si considerentele CCR, aceasta pentru ca Institutia Avocatul Poporului a atacat la CCR OUG nr 16/2022.

Guvernul PNL-PSD dorea sa dea acte normative peste noapte, insa Institutia Avocatul Poporului a atacat ordonanta pentru modificarea art. 7 alin. (13) din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică prin care se modifica legea.

Forma art 7 alin. (13) din OUG nr. 16/2022 era aceasta:

“(13) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în cazul reglementării unei situații urgente sau a uneia care, din cauza circumstanțelor sale excepționale, impune adoptarea de soluții imediate, în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public, proiectele de acte normative se supun adoptării și anterior expirării termenului prevăzut de respectivul alineat.”

Aici aveti sesizarea Avocatului Poporului: https://avp.ro/…/exceptii-de-neconstitutionalitate-2022/

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.