Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste, s-a exprimat foarte clar si motivat impotriva implicării bisericii în deciziile și activitățile, mai ales medicale, ale autorităților guvernamentale. Intr-o postare pe facebook, Iuga a explicat in 5 pasi, care este de fapt menirea Bisericii, in contextul in care guvernantii liberali incearca sa atraga fețele bisericesti in campania de “imunizare” a populației prin ”sfantul vaccin”. Conform presedintelui Uniunii Baptiste cei care cer bisericii să se implice în promovarea vaccinării ar trebui să știe urmatoarele lucruri:

1. Biserica are o altă menire. Ea este o instituție divină și a fost lăsată și trimisă în lume cu un mesaj divin. Ea trebuie să transmită Evanghelia Domnului Isus Cristos, nu un mesaj din partea guvernului sau a oricărui alt sistem.
2. Biserica este ”multicoloră”. Ea este formată din oameni cu informații și cu convingeri sociale și medicale diferite. Din nefericire, aceștia sunt divizați suficient de mult de societate, deci nu mai trebuie divizați și de diferite mesaje afișate sau rostite de slujitorii bisericii.
3. Biserica trebuie să caute puritatea. Dumnezeu binecuvântează și foloseşte oameni curați și biserici curate. Toți știm că, din cauza unor oameni imaturi sau mai puţin serioşi în relaţia lor personală cu Dumnezeu, biserica are o imagine pătată. Din nefericire, chiar dacă în fiecare department și la fiecare nivel sunt și oameni cumsecade, ”oficialitățile” nu au o imagine prea bună. Biserica tânjește spre albul imaculat, deci nu își doreşte să “împrumute” imaginea guvernului. Biserica nu vrea și nici nu trebuie să se asocieze cu ideologia sau cu faptele lor.
4. Biserica nu poate garanta vaccinul. Chiar și cei sinceri, care doresc să contribuie la binele societăţii, nu se pot implica în așa ceva cu conștiința împăcată. Biserica nu are informațiile necesare pentru că nici specialiștii nu înțeleg toate consecințele, mai ales pe cele pe termen lung. Ne place sau nu, auzim informații noi, uneori chiar contradictorii, de la o zi la alta.
5. Biserica are datoria să mângâie. Indiferent de ce a cauzat suferinţa, biserica trebuie să fie prezentă cu ”alifia” și cu ”pansamentul”. Este datoria ei să îi mângâie pe cei care experimentează suferință sufletească. Gândiți-vă ce greu ar fi să își împlinească menirea când suferinţa ar veni chiar în urma informărilor și a influenței bisericii.

USR Salaj

In finalul postarii, Iuga invita pe cei iubitori de tara sa se roage lui Dumnezeu pentru liderii și cetăţenii ei, solicitand totodata ca ”politicieni să se ocupe cât mai onest posibil de aspectele politice”, iar ”specialiști să comunice cât mai clar și coerent convingerile lor medicale” Insa, recomandarea cea mai importanta facuta de Iuga, de care ar trebui sa tina cont si alte fețe bisericesti este aceea de a nu transforma Biserică in sluga unor oameni sau a unor sisteme.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii