O problema extrem de importanta a fost ridicata de catre europalamentarul salajean Cristian Terhes, intr-un interviu acordat jurnalistei Sorina Matei, cea care a fost concediata de la B1TV tocmai dupa ce televiziunea aplicase pentru un ajutor de la Guvernul liberal în programul IMM Invest.

Printre subiectele abordate a fost si cea a Mecanismului de Cooperare si de verificare, adica un raport pe baza careia Comisia Europeana santajeaza Romania si continua sa ne tina afara din Schengen, dar despre care nici pana in prezent noi nu cunoastem cine sunt autorii raportului. Pe site-ul Comisiei Europene se explica, ca mecanismul de cooperare și de verificare (MCV) este ”o măsură tranzitorie” prin care tara noastra sa fie ajutata in ”reforma justitiei si in combaterea corupție”.

In toti acesti ani, in care ne-a fost conditionata intrarea in Schengen, romanii au avut suficiente probleme la intrarea si iesirea din Romania. De multe ori dureaza mai mult pana sa treci de vamesi nostri harnici, decat sa traversezi alte state. Consideram ca este important sa stim cine scrie acest raport care ne conditioneaza viata, deoarece tot din spusele europarlamentarului salajean, aflam ca acest raport este si plin de erori. Aspect ce nu ne-ar mira atat timp cat vedem state, precum Italia in care coruptia a patruns atat de adanc in justitie (vezi cazul Palamara) si totusi nimeni din Comisia Europeana nu s-a sesizat si nici scandalizat.

”MCV este un șantaj la adresa României pe Justiție. Comisia Europeana refuza să spună public cine scrie MCV. Bulgaria a scapat de MCV pentru că l-a votat pe Timmermans” a declarat Terhes pentru Alpehnews.ro.

Avand in vedere declaratiilor prim-ministrului liberal Florn Citu, cum ca Romania ar putea adera la spațiul Schengen chiar in acest an, daca va avea un raport MCV favorabil, nu putem sa nu intrebam cu ce va fi santajat acest guvern pentru a obtine aceasta intrare, dat fiind predispozitia liberalilor pt tradare, vezi episodul EPP a lui Ludovic Orban si modul cum au inteles sa gestioneze ”pandemia” prin copierea restrictiilor si distrugerea economiei.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.