Un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în Jibou, județul Sălaj, a fost reținut de polițiștii din Zalău, sub suspiciunea de furturi repetate din mai multe locuințe. Retinerea a survenit în urma unei percheziții domiciliare și a fost urmată de arestare preventivă emisă de magistrați.

Sâmbătă, 27 ianuarie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Acesta este suspectat de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, având în vedere cele trei acte materiale.

Conform anchetei, în data de 18 ianuarie, respectiv 17 ianuarie, bărbatul ar fi sustras bijuterii din aur și suma de 370 de lei din două locuințe din municipiul Zalău. Totodată, la data de 22 ianuarie, acesta ar fi sustras 8.600 de lei dintr-o altă locuință din Zalău. Prejudiciul total cauzat de aceste fapte este estimat la 35.000 de lei.

Pentru probarea activității infracționale, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară în data de 27 ianuarie, la locuința bărbatului din localitatea Șoimuș. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate bijuteriile din aur sustrase, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Duminică, 28 ianuarie, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, iar procurorul a solicitat Judecătoriei Zalău emiterea unui mandat de arestare preventivă. Cererea procurorului a fost admisă, iar judecătorul a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Jibou, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, precum și de implicarea jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii