Astazi asa cum a fost anuntat de “mai marele” ISU, “doctorul” Arafat  sirenele de avertizare din toată țara, ar fi trebuit sa sune timp de o ora, in cadrul unui exerciţiu de alarmare publică, denumit generic „Miercurea alarmelor”, scopul declarat fiind verificarea funcţionării sirenelor de alarmare din întreaga ţară.

Asa ca ne-am pregătit să o filmam pe cea  din Porolissum care se află deasupra blocului S22, pe strada Sărmaș doar ca surpriză în intervalul anunțat 10-11 aceasta nu a sunat. De ce? Pentru ca apartine Administrației Publice…in baza de date a pompierilor aceasta rezulta ca fiind o sirena electronica ce poate fi actionata in mod centralizat, punctul de comanda fiind la primaria Muncipiului Zalau. Insa, din pacate am constat chiar la fata locului ca aceste date nu corespund cu realitatea si ca in caz de cutremur, trebuie sa vina cineva de la primăriei sa o actioneze manual…Mai mult pompieri care erau la fata locului, pentru a putea ajunge la sirena cu pricina au fost nevoiti sa sune la usa blocului ca sa intre, sa bata pe la usi ca sa gaseasca clanta de la portita care ducea spre acoperisul blocului, ceea ce arata ca nici din punctul asta vedere nu s-a creat o infrastructura de gen cutii de prim ajutor sau orice altceva care sa permita verificarea rapida a acestor sirene de catre cei care au astfel de atributiuni.

Locatarii din bloc ar dori mutarea ei mai ales ca din cauza acestei sirene nu-si pot acoperi blocul, iar apa afecteaza dupa cum se poate constata si cu ochiul liber la fata locului peretii de beton scorojiti.

Update la 13:26 sirena a fost activata pentru nici măcar 5 secunde…de la ora fixată au trecut Mai mult de 2 ore…

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii