Aeroportul Satu Mare este în plină transformare, iar una dintre cele mai semnificative realizări până acum este construcția noului terminal, un proiect ambițios care va schimba radical fața aeroportului. Lucrările pentru fundația noului terminal au fost finalizate, au fost aduse peste 100 de tone de fier și structură metalică, conducte și izolații pentru utilități. În același timp, terminalul existent a intrat într-un proces de reabilitare, cu scopul de a îmbunătăți infrastructura și facilitățile oferite pasagerilor.

Pe lângă construcția noului terminal și modernizarea celui existent, au fost luate măsuri pentru asigurarea continuității operațiunilor aeroportuare. În apropierea terminalului actual, care a intrat deja în proces de modernizare, au fost amplasate containere temporare care vor prelua funcția de terminal până la finalizarea lucrărilor. Aceste containere sunt echipate cu toate utilitățile necesare și tehnologia adecvată pentru a asigura confortul pasagerilor.

Nu în ultimul rând, pista de aterizare/decolare aeroportului a fost subiectul unor îmbunătățiri semnificative. Pragul pistei a fost decalat cu 500 de metri, iar lucrările de balizaj au fost finalizate. Acest pas important permite extinderea și îmbunătățirea pistei pentru a asigura siguranța zborurilor viitoare. De asemenea, se lucrează la reabilitarea pistei, iar în curând se va așterne primul strat de asfalt pentru a finaliza această parte a proiectului.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii