Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

 

Consiliul Local al municipiului Zalău a propus un proiect de hotărâre privind închirierea, prin licitație publică, a unor locații în suprafață de 15 mp fiecare, proprietate publică a municipiului. Aceste spații sunt destinate amplasării chioșcurilor în zona pietonală de pe strada Unirii.

USR Salaj

Proiectul a fost propus de către Primarul Municipiului Zalău, Ionel Ciunt, și vine în urma obiectivului de investiții “Pietonizare strada Unirii”. Scopul principal al proiectului este crearea unui spațiu atractiv pentru diverse categorii de vârstă, oferind în același timp oportunități pentru desfășurarea unor activități economice prin amplasarea de chioșcuri și terase estivale.

Conform certificatului de urbanism emis la data de 16 ianuarie 2024 și Procesului Verbal de Recepție la terminarea lucrărilor nr. 102899 din 28 decembrie 2023, proiectul prevede utilizarea a 6 locații pentru închirierea terenului prin licitație publică, fiecare având o suprafață de 15 mp. Chioșcurile, cu dimensiunea standard de 5 x 3 metri, vor fi destinate comercializării diferitelor produse și servicii.

Potrivit propunerii, chioșcurile vor fi specializate în următoarele categorii de produse:

  • POZIŢIA 1: Comercializarea produselor de patiserie și cofetărie;
  • POZIŢIA 2: Comercializarea produselor preparate la grătar, rotisate sau fast-food;
  • POZIŢIA 3: Comercializarea băuturilor alcoolice și a gustărilor/aperitivelor care se servesc împreună cu băutura;
  • POZIŢIA 4: Comercializarea produselor preparate la grătar, rotisate sau fast-food;
  • POZIŢIA 5: Comercializarea băuturilor alcoolice și a gustărilor/aperitivelor care se servesc împreună cu băutura;
  • POZIŢIA 6: Comercializarea produselor de patiserie și cofetărie.

Fiecare comerciant va avea posibilitatea de a comercializa băuturi nealcoolice reci și calde, produse din tutun cu respectarea legislației în vigoare, amplasarea de automate pentru băuturi nealcoolice calde și reci, precum și amenajarea unei terase în proximitatea chioșcului, respectând legislația în vigoare.

Suprafața de teren licitată pentru fiecare chioșc va fi de 75 mp, cu un preț de pornire al licitației de 55 lei/mp/lună. Contractele de închiriere vor avea o durată de 5 ani, cu posibilitate de prelungire prin încheierea unui act adițional, începând cu data încheierii contractului.

Modelul chioșcului, pentru cele 6 locații, va fi stabilit prin Certificatul de Urbanism pentru amplasarea chioșcului, proiectarea și execuția urmând să fie realizate pe cheltuiala chiriașului.

Proiectul de hotărâre urmează să fie analizat și votat de către Consiliul Local al Municipiului Zalău în viitoarele ședințe.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii