Suspendat pentru adevărul spus: Patologul italian Valerio Petterle pedepsit pentru îndrăzneala de a investiga creșterea dramatică a deceselor neașteptate

Un patolog italian numit Valerio Petterle a fost suspendat fără plată timp de două luni pentru că a declarat pentru ziarul milanez LaVerita că este îngrijorat de creșterea bruscă și dramatică a deceselor neașteptate, în special la persoane de vârstă mijlocie, care până atunci erau sănătoase.

Un patolog este un medic specializat în diagnosticarea bolilor prin examinarea țesuturilor și a altor materiale biologice, precum sânge, urină sau lichid cefalorahidian. Acești specialiști lucrează în laboratoare medicale sau instituții medicale și utilizează diferite tehnici, cum ar fi microscopia, colorația și alte metode analitice, pentru a identifica afecțiunile și a le clasifica în funcție de cauze și simptome. Patologii sunt de asemenea implicați în investigarea și raportarea cazurilor de deces și în efectuarea autopsiilor pentru a determina cauza și modul de deces.

Petterle a subliniat, pentru La Verita, în special creșterea deceselor cauzate de infarctul miocardic și a cerut efectuarea unui număr mai mare de autopsii pentru a determina cauzele. În ciuda faptului că a spus adevărul, el a fost sever pedepsit, ceea ce arată corupția din sistemul medical italian și lipsa de interes a magistraturii italiene față de anchetarea unor creșteri neobișnuite în numărul de decese neașteptate.

Este alarmant faptul că patologii medico-legali sunt forțați să depună jurământul de “Omerta” și sunt pedepsiți dacă încalcă acest cod al tăcerii, ceea ce sugerează o posibilă implicare a complexului bio-farmaceutic în aceste evenimente.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Invităm medicii legiști din România să ia atitudine și să își exprime și ei îngrijorarea cu privire la creșterea neobișnuită a deceselor neașteptate și să declare aceste cazuri cu seriozitate și fără frică de repercusiuni.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii