Când vreți o doză de fatarnicie, este suficient să ascultați un discurs al lui Bode, ca cel livrat cu ocazia implinirii a 422 de ani de la Bătălia de la Guruslău (Sălaj).

Recursul la istorie de către Lucian Bode la Guruslău a fost o strategie fatărnica de a împrumuta din prestigiul și onoarea acestui eveniment trecut în încercarea de a ataca subtil partidul AUR, care continuă să crească în sondaje, și a-și susține propriile interese politice, care nu de puține ori au intrat în conflict cu voința poporului.

Este cu siguranță amuzant să vedem cum acest “doctor” politician, cu atât de multă experiență în fatarnicie, oferă lecții despre istorie și ignoranță celor din jur. Acesta se crede de-a dreptul inteligent dacă își pune în gură frazele altora, precum cea a lui Bogdan Petriceicu Hasdeu: “Fără istorie nu este patrie şi fără dragoste de istorie nu poate fi dragoste către patrie.”

Ne-am amuzat și mai tare când, cu această ocazie, Bode a spus că avem obligația să ne conservăm tradițiile și valorile, dar a uitat să spună că guvernul în care el a fost ministru de interne a lovit dur creștinismul ortodox și nu numai, atunci când a împiedicat, sub pretextul pandemiei, desfășurarea celor mai importante slujbe religioase. Aceasta a mai spus că “locurile unde se cinstește memoria sa ne fie locuri sfinte”. Probabil el, ca sălăjean, a uitat când chiar sub guvernarea PNL, locul de la Guruslău era plin de mizerii, încât s-a ajuns și în situația de a avea o cadă de baie improvizată chiar sub monument. Cu tupeul care-l caracterizează pe acest indivi, vrea să învețe “tânăra generație” valorile naționale, insa spune el, tocmai el, fără a cădea într-un “nationalism desantat”. Vrea să vorbească acestei generatii pe care a nenorocit-o despre “patriotism” după ce guvernul și partidul lui ne-au vândut intereselor Pfizer, astfel ca aceasta generatii va fi una cu cele mai multe cazuri de miocardita. Nu, nu, el nu vrea un “patriotism agresiv, populist”, in schimb credem ca își dorește un patriotism pasiv, în care noi să le aplaudăm măsurile dubioase, precum cele din timpul pandemiei, când principala “preocupare” a Guvernului PNL a fost să își mulțumească firmele și clientela politică, dând lovituri cu măști de protecție și alte materiale sanitare (izolete la prețuri astronomice).

Pentru Bode, patriotismul înseamnă “sacrificiul personal” (adică când a adormit pe bancheta din spate după atâția km de autostradă construită pe vremea când era Ministru al Transporturilor), nu “idolatrie și acceptarea necondiționată a unor idei”. Zice el, după ce ne-a impus să credem orbește în beneficiile “imunizării” pe baza de “au spus spoecialisti” pe care nimeni nu i-a vazut si nu a stiut cine au fost. Tot el zice să fim uniți în apărarea interesului national și a ne face auzită vocea, probabil se referă la faptul cum Iohannis ne-a împiedicat să ne facem auzită vocea față de bătaia de joc a austriecilor, când el nu a fost în stare să obțină pentru România intrarea în Schengen. Tot Bode a afirmăt la Gurusul că patriotismul trebuie demonstrat prin exemplu personal, prin respect față de lege. Aici probabil se referea la momentul când el împreună cu Ludovic Orban, Raluca Turcan și Bogdan Aurescu își băteau joc de lege în timp ce o impuneau cu amenzi uriașe bieților români.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Actualul vicepreședinte a vorbit și despre “marile împliniri ale poporului”, făcându-ne să ne aducem aminte de acele mari realizări și explozii de prețuri care au avut loc în România de fiecare dată sub guvernarea liberală, transformând un kilogram de brocoli într-un produs mai scump decât un kilogram de ceapă. De asemenea, vrea să vorbim de bine despre țara din care, prin politicile lor idioate, ne-au împins constant spre emigrare și au făcut tot posibilul să nu mai putem vota la secțiile de vot din străinătate, ca să nu le stricăm lor procentajul.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii