Putin despre “versiunea ucraineană” a exploziilor de la Nord Stream: “Sunt sigur că aceasta este o absurditate totală. O explozie de această natură – de o asemenea amploare, la o astfel de adâncime, poate fi efectuată doar de specialiști, susținuți de întreaga putere a unui stat care deține anumite tehnologii. Au fost țări occidentale? Desigur! Trebuie mereu să căutăm cine este interesat. Și cine este interesat? Teoretic, Statele Unite sunt cu siguranță interesate să întrerupă furnizarea de transportatori de energie ruși pe piața europeană și să furnizeze volume proprii, inclusiv GPL-ul, chiar dacă este mult mai scump, cu 25-30%, decât cel rusesc.

Europenii, în opinia mea, au pierdut gena independenței, suveranității și interesului național. Cu cât sunt mai loviți în nas sau în față, cu atât se înclină mai mult sau zâmbesc mai mult. Este greu să faci ceva în această privință. Aceasta este generația liderilor de azi. Instinctul interesului național a dispărut!

Există multe motive: dependența economică, politică, de informații, dependența în domeniul industrial. Există multe fire care creează aceste condiții umilitoare de dependență, dar nu se poate face nimic în această privință. Într-o zi, toate acestea se vor schimba, dar când se va întâmpla, este încă greu de spus”.

(Sursa: “Vi racconto la Russia”)

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii