Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Miercuri, 29 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului Sălaj, a avut loc o conferință în care a fost prezentat programul manifestărilor de 1 decembrie în Sălaj, dar și măsurile organizatorice.

Comandantul Alexia Antoniu, comandantul Regimentului 69 Artilerie din Șimleu Silvaniei, a declarat că în județ se vor desfășura astfel: la Jibou, în data de 30 noiembrie, la ora 12, va începe ceremonia, cu participarea personalului și mijloacelor tehnice din partea Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne, Serviciului de Ambulanță și detașamentului de voluntari ai Crucii Roșii. În 1 decembrie, începând cu orele 9:30, se va desfășura ceremonia în Șimleu Silvaniei, cu aceeași participare, iar începând cu ora 12 vor începe ceremoniile în Zalău, iar la ora 11, cu participarea personalului din Ministerul de Interne, se va desfășura în Cehu Silvaniei. În ceea ce privește tehnica Ministerului Apărării, vor defila transportoare blindate B33 Zimbrum, care sunt mașini amfibii pe roți dotate cu armament, un aruncător de proiectile reactive supranumit “pumnul de foc”, tunuri antitanc fabricate de industria națională de armament. De asemenea, va participa la ceremonii și un pluton de vânători de munte de la Sfântul Gheorghe.

USR Salaj

Locotenent-colonelul Vasile Adrian Cigărean a declarat că Jandarmeria va participa în toate orașele din județ cu două componente: umană, pentru defilare, și tehnică, cu 5 autospeciale din dotare, inclusiv cu drapelul de luptă al Inspectoratului, care anul acesta spre mândria lor a fost și decorat.

Polițiștii, conform Comisarului șef IPJ Sălaj, Anton Stupar, vor participa cu un pluton de 15 plus unul, din care fac parte agenți din cadrul structurii de acțiuni speciale, ordine publică și rutieră, iar ca și tehnică vor participa cu un autovehicul de acțiuni speciale, un autovehicul de protecție a animalelor, autospeciala laborator folosită pentru activitățile de educație rutieră. De asemenea, aceștia vor asigura ordinea și siguranța publică în proximitatea desfășurării evenimentului, atât la Zalău cât și în celelalte orașe din Sălaj.

Din partea ISU, primul adjunct al inspectorului sef, locotenent-colonel Opris Florin, a declarat că pe lângă defilare in toate oarasele din judet, la Zalău vor participa cu 5 autospeciale “surprize” implicate în diferite domenii de intervenție, 4 autospeciale în Jibou, alte patru în Șimleu Silvaniei.

În ceea ce privește măsurile de siguranță, Cigarean a declarat că sunt pregătite resurse materiale și umane suficiente pentru a se asigura toate măsurile pentru siguranța sporită pentru toți participanții la aceste manifestări. Recomandări: să respecte recomandările forțelor de ordine, având în vedere numărul mare de participanți, să se comporte pașnic și civilizat pe timpul desfășurării tuturor manifestărilor, dar și în timpul cât se vor îndrepta spre locurile de desfășurare sau vor pleca de la acestea. Să nu participe în condiții necorespunzătoare și cu obiecte interzise de lege, să sesizeze orice faptă de natură să afecteze buna desfășurare a evenimentelor, fie că sunt implicați sau doar participanți.

Pentru cei care locuiesc în zona de desfășurare a evenimentelor, Jandarmeria recomandă ca aceștia să fie atenți la dispozițiile stabilite de primării, astfel încât să poată fi în concordanță cu restricțiile impuse atât din punct de vedere al traficului, fie el pietonal sau auto. La Zalău, restricțiile în zonele de desfășurare încep pe 30 noiembrie, de la ora 8, când are loc repetiția generală. De asemenea, este foarte important să nu se intre în zona blocurilor de defilare și absolut să nu se treacă prin fața tehnicii aflate în mișcare, pentru că de această dată tehnica nu este pentru a fi expusă, ci este doar pentru a face parte din blocul de paradă, iar fotografierea acesteia să se facă de la o distanță de siguranță și în niciun caz să se treacă prin față, deoarece vizibilitatea acestor elemente de tehnică este redusă pentru cei care le conduc. De exemplu cel din transportorul blindat nu va vedea dacă cineva se împiedică și va cădea în fața șenilei, iar acest lucru este de evitat.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii