Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Serviciul de Telecomunicații Speciale a lansat ieri numărul special, 119, dedicat apelurilor care semnalizează violența împotriva copiilor. Apelând 119 pot fi raportate cazurile de abuz, exploatare, neglijare, precum și cele de violență asupra copiilor.
Linia telefonică poate fi apelată gratuit, 24 de ore din 24. La 119 poate suna oricine – copiii care se simt abuzați, dar și persoanele care au cunoștință despre situații în care copiii sunt abuzați în orice fel. Cu ajutorul STS a fost realizată o interconexiune între apelul de urgență 112 și Telefonul Copilului, pentru a se putea interveni în cazul în care viața unui copil e pusă în pericol.

La acest număr de telefon vor răspunde consilieri din cadrul Direcțiilor Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar în situațiile în care este necesară intervenția imediată a Poliției sau a echipajelor medicale, aceștia vor alerta Serviciul de urgență 112.

USR Salaj

Un astfel de telefon unic la nivel național este util, este un instrument de succes în multe țări europene preocupate de starea fizică și emoțională a copiilor.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii