În fiecare an, la 21 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Televiziunii, o ocazie de a reflecta asupra impactului peisajului media și asupra rolului crucial pe care televiziunea îl joacă în viața noastră. Aparitia internetului a reformat complet modul în care consumăm conținut video, însă, în ciuda diversificării platformelor, televiziunea va rămâne o sursă vitală de divertisment și informare pentru întreaga lume.

Prin proclamarea zilei de 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii în 1996, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a recunoscut influența tot mai mare pe care acest mijloc de comunicare o are asupra procesului decizional și rolul său în modelarea percepțiilor noastre asupra lumii. În 1996, ONU a organizat primul Forum Mondial al Televiziunii, unde personalități din industria media s-au adunat pentru a discuta importanța tot mai mare a televiziunii într-o lume în schimbare continuă și pentru a explora forme de cooperare în acest domeniu. Prin Rezoluția 51/205 din 17 decembrie 1996, Adunarea Generală a ONU a oficializat Ziua Mondială a Televiziunii, recunoscând impactul semnificativ al acestui mijloc de informare în masă asupra opiniei publice.

În România, Televiziunea Română (TVR) a fost inaugurată la 31 decembrie 1956, iar de atunci, a devenit o parte integrantă a vieții românilor, difuzând știri, documentare și evenimente sportive majore. TVR este notabilă pentru că a transmis în direct lovitura de stat din în 1989 care a dus la schimbarea de regim politic cu un alt regim mai globalist. In ceea ce priveste TransilvaniaTV, avand in vedere ca pe zi ce trece in Romania se restrictioneaza libertatea de exprimare, va urmari sa ofere mereu un spatiu deschis si liber pentru discutii si opinii diverse, sustinand astfel principiile pentru care niste tinerii si-au sacrificat viata in 1989.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii