Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Anul acesta, este primul an ”pandemic” in care putem sa sarbătorim Pastiile la biserica, după ce in 2020 guvernul PNL cu scuza pandemiei, a suprimat drepturile civile, inclusiv cele religioase, garante prin Constitutie, atunci cei care indrazneau sa participe la slujbe erau “miluiti” cu cate o amenda, mai ceva ca pe timpul lui Ceausescu.

In schimb aceasta perioada,  aflam de pe site-ul IPJ-ului Salaj,  ca efectivele Inspectoratului ”vor fi la datorie intre 29 aprilie – 3 mai pentru ca minivacanţa de Paşte si 1 Mai să fie petrecută în condiții de siguranță”, dar și pentru a se asigura că ”prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate”.

USR Salaj

Acum politistii din toata Transilvania vor aplica ”legea” in baza hotararii nr. 22 din 08.04.2021 CNSU, prin care ”circulaţia se prelungește în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere”. Practic, politistii din punctul nostru de vedere, vor aplica o discriminare daca ii vor amenda pe cei care nu vor sa se duca la biserica, dar vor dori sa mearga in alta parte si asta cu complicitatea micului despot ajuns in fruntea Ministerului de Interne, fostul electrician Lucian Bode.

Poate nu stiati, dar guvernul actual si cel de anul trecut (tot majoritar liberal), au copiat restrictiile din Italia ca maimutele, fara nici o baza stiintifica. De ce spunem asta? Pentru ca in cazul Italiei, grupul lor de expertii ( care spre diferenta de al nostru, totusi contine expertii in domeniul virologiei si nu doar simpli doctorii) a declarat cu subiect si predicat ca in ce priveste restrictiile pe timp de noapte, nu a fost niciodata consultat, deci ca si in cazul guvernul roman vorbim de o decizie politica in ce priveste restrictiile de noapte, restricții care se aplicau doar pe timpul naziștilor.

In ce priveste hotararea CNSU-ului din 8 aprile 2021,  ”prelungirea pe motive religioase”, vorbim de o expropriere a democratiei. Precum in cazul Italiei, stilul de expropriere a fost mai mult sau mai putin acelasi, in timp ce la italieni, guvernul Conte și Draghi schimbau decretele in asa fel, incat cine se ducea in instanta sa nu le poata contesta, pentru ca abia se ajungea sa fie puse in discutie, imediat guvernul le schimba, la noi mioritici de la guvern au aplicat sau mai bine zis i-au facut pe politstii sa aplice ”legea”, adică hotararile CNSU-ul lui, fara ca acesta sa fie publicate in Monitorul Oficial.

Ca si in cazul celorlate hotarari nici aceasta nu este de gasit pe site-ul MO-ului (puteti incerca si voi sa o cautati aici) , iar in ce priveste publicarea lor, articolul 108 din Constitutia Romaniei este clar ”4) Hotărârile şi ordonanţele adoptate de Guvern se semnează de primul-ministru, se contrasemnează de miniştrii care au obligaţia punerii lor în executare şi se publică în Monitorul Oficial al României. Nepublicarea atrage inexistenţa hotărârii sau a ordonanţei.” 

Nu suntem împotriva mersului la biserica, mai ales ca vorbim despre o sărbatoare extrem de importanta pentru crestinii ortodocsi care in ultima vreme sunt sub asediul neo-marxistilor de la USRPlus, insă Constitutia României nu permite discriminarea in niciun fel a persoanelor pe baza de religie. Cum adica, cei care nu au putut sarbatorii Paștele Catolic la biserica, in noaptea aceasta nu vor putea sa iasa in intervalul orar 20.00 – 05.00, daca nu merg la biserica altora? Sau cei care sunt atei trebuie sa stea in casa, pentru ca daca nu merg la biserica se intalnesc cu virusul, pardon cu politistul?  Evident ca, numai un guvern liberal-userist putea sa creeze o astfel de situație aberanta si daca credeți că v-au facut o favoare, va inselați pentru ca practic v-au amanetat drepturile, ceva de genul acum te las la biserica, dar maine te inchid si te deschid cum vreau eu in barba la Constituție, de aici  și intrebarea polițiștii vor fi la datorie sau la discriminare, se vor asigura ei ca respecta Constitutia Romaniei sau hotararile abernate ale unui guvern vremelnic bazate pe ”au spus specialisti” ( pe care nu-i cunoastem) Nu de alta, dar ca si in cazul Italiei, si Constitutia noastra permite de a da in judecata si pe politistii care aplica ”legea” fara avea o baza legala in acest caz fiind chiar necesitatea publicarea hotararii in Monitorul Oficial.

Ce ne mira este ca desi judecatorii si grefierii se plangeau in altii ani, de volumul mare de munca si desi au legea si Constitutia in mana, nu pun capat acestor abuzuri si expropieri ale democratiei facut de guvernul (ne)liberal cu ajutorul politiștilor.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii