A trecut ceva timp de cand Alin Demle facea politica in randurile partidului “senzationalui” Dan Diaconescu, iar din activitatea lui de consilier judetean din aceea perioada nu prea avem ce sa ne aducem aminte.

De cand a trecut la PSD, omul a devenit mai activ… e atat de activ, acum cand partidul socialistilor a trecut in opozitie, brusc l-a cuprins si pe el si pe colegii lui euforia transparentizarii, insa nu oricum, ci prin live-uri pe retele de socializare. Acum ramana vorba intre noi (ca putini o sa recunosca) moda live-urilor in Salaj a fost inagurata de subsemnatul, trecand peste acest lucru trebuie spus ca aceste live-uri in afara de cei care lucreaza in presa si au nevoie (uneori in instanta) sa demonstreze faptul ca X sau Y a declarat ceva si nu mai vrea sa recunoasca, nu prea isi au rostul, mai ales daca exista din partea institutiei disponibilitatea  si garantia ca va transmite integral sedintele in care se discuta soarta orasului sau a judetului.

De parte de a-i lua apararea cantaretului instalat in fruntea Consiliului Judetean Salaj, Dinu Iancu zis si Salajeanul, daca aceste live-uri sunt orientate, doar pentru a lua apararea unei partii sau alte, fara sa se tina cont de ansamblul sedintei aceste live-uri sunt inutile. O inregistrare de buna calitate care permite incadrarea vizual-auditiva a tuturor participantilor este cu mult mai de folos, la ce va foloseste un live care nu iti permite sa auzi o replica a oricari parti poltice implicate intr-o discutie mai aprinsa, daca nu altceva decat aceea de a otv-iza Consiliului Judetean Salaj?

In loc sa fim atenti la detalii, o sa fim atenti la “senzationalul” pe care consilierul PSD o sa vrea sa-l aduca sau induca in cadrul acestor sedinte. Este interesant cum PSD Salaj acum incearca “transparentizarea” CJS-ului, dar cand controlau aceasta institutie, se ascundeau dupa tot felul de regulamente pentru a nu spune clar cine s-a dus la mare pe bani publici sau cine s-a dus in Olanda sa spuna “Nu coruptiei”. Va mai amintiti?

Sau oare va mai amintiti cand anul trecut presedintele PSD, Ionel Ciunt primar al Zalaului a interzis nu doar live-uri ale cetatenilor, ci chiar intrarea jurnalistilor la o sedinta publica, cu scuza pandemiei? Acum ca nu mai dezinfecteaza strazile, desi am trecut de mult de mia de infectati cu Covid, cati dintre dumneavoastra ati avut posibilitatea de a intra la sedintele consiliului local, nu sa faceti live-uri, ci doar sa vedeti ridicarile de maini la proiecte, de care multi din consilierii locali iau cunostiinta doar in acel moment sau in cel mai fericit caz din presa alimentata cu publicitate, tot de catre primar?

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Transparenta unei institutii nu se face prin live-uri, ci se face prin respectarea legii 544 /2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, de care nici PSD-ul si nici PNL-ul nu au tinut cont in toti acesti ani in care s-au alternat sau au detinut in comun puterea locala sau judeteana.

 

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.