Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Este cineva mai presus de Constitutie? 

Atentatul Senatului Romaniei la Constitutie prin Certificatul Digital, opinia juridica a avocatului Adrian Toni Neacșu 1De doi ani incoace asistam (cei mai multi in mod pasiv, fara sa actionam) la loviturile care se aplica Constitutiei Romaniei de catre Guvernele liberale si chiar de catre Parlament sub pretextul pandemiei. Este evident pentru cine are capacitatea de a vedea si intelege,  ca aceasta operatiunea de demolare a statului de drept si de disciplina pentru a se trece la un stat de control digitalizat globalizat este dirijat la nivel mondial de catre Organizatia Mondiala a “Sanatatii” prin reprezentanti locali, de tip Raed Arafat. Arafat si-a creat si a fost ajutat sa-si creeze in timp in randul poporului o imagine de “expert” si “specialist”, care pe multi ii impiedica sa vada ca acest personaj sfideaza pur si simplu Constitutia Romaniei in baza la ce “au spus specialistii”, de aceea nu este intamplator, ba chiar ingrijorator ca acesta si-a permis  sa declare ca nu se opreste din cauza ei, ca si cum el ar fi mai presus de lege.

USR Salaj

 

Atentatul Senatului Romaniei la Constitutie prin Certificatul Digital

Insa, ce ne facem cand vedem aceasi atitudine si dispret fata de popor la Senatul Romaniei, un senat format din reprezentanti pe care doar 30% din romani i-au votat, in timp ce restul de 70% au stat acasa asteptand ca altcineva sa-le faca datoria in locul lor si care a introdus un amendament cu privire la introducerea certificatul digital verde COVID-19, ceea ce nu este nimica altceva decat un grav si clar atentat la Constitutia Romaniei si la drepturile noastre fundamentale.

Pentru a vedea ca nu este vorba de o inventie a nostra, va prezentam scrisoarea avvocatului Adrian Toni Neacsu, ce conține opinia sa juridică cu privire la neconstituționalitatea formei votată de Senat, care a modificat, deși era doar o lege ordinară, legea organică care este Legea nr. 55/2020. Practic, senatorii, trimisi de noi in Parlament, au introdus un amendament potrivit caruia în timpul stării de alertă Guvernul poate prin hotârâre să condiționeze exercitarea drepturilor și libertăților cetățenești de existența sau nu a certificatului verde.

Ce se va petrece cu alte cuvinte, de exemplu, daca dvs ati ales sa nu va vaccinati, in ciuda recomandarilor forurilor europene ca persoanele nevaccinate sa nu fie discriminate, se va ajunge ca cei care refuza experimentarea serurilor pe pielea lor sa fie exclusi de la viata sociala (teatre, muzee, restaurante, spectacole), insa cel mai grav ca acestora li se va refuza dreptul la munca. In acest moment in Italia din cauza asa zisului certificat “verde” se risca ca economia sa se paralizeze, pentru ca in ciuda propagandei facute de ziarele platite (exact ca la noi pe bani publici), multi au refuzat sa se vaccineze, iar altii au fost santajati sa o faca, deci in nici un caz nu a fost vorba de o alegere proprie. Astfel ca cine nu s-a vaccinat pe baza unei legi similare aprobate de un parlament ostatic al unei magistraturi extrem de corupte acum risca incepand cu 15 octombrie sa ramana fara serviciu.

Ca si la noi si in Italia, multi cred ca este suficient sa iesi in strad,  sa urli niste slogane, sa te iei la bataie cu niste jandarmi, pusi sa te bata, ignorand ca modul cel mai eficient de a combate incalcarile Constitutie este tocmai apelarea la Constitutie si prin actiuni legale, exact ceea ce face acest fost judecator si membru CSM. De aceea am ales sa prezentam opinia sa juridica, “asumată nepartizan și nepătimaș ci doar în calitate de specialist și expert” invitandu-va sa urmariti si sa sutineti chiar si financiar eforturile si demersurile sale in apararea Constituie. Suntem convinsi ca multi in urma cu doi ani ati fi zis ca nu o sa ajungem nicioadata sa trebuiasca sa ne luptam , fiecare dupa puterile noastre, cu derivele autoritare ale acestor guverne care au gestionat aceasta situatie pe care dupa ce au ignorat-o, declarand ca e vorba doar de o “simpla gripa”, dand-o inainte cu alegerile anticipate, au numit-o “pandemie”.

Avocatul Neacsu a arata in mai multe pagini (pe care le publicam in pdf-ul atasat la articol” cum acest proiect de lege nr. 393/2021, de introducere a Certificatului “verde” digital:” are caracter de lege ordinară iar prin forma adoptată de Senat (introducerea art. 5/1 la forma propusă de Guvern) au fost aduse modificări unei legi organice, Legea nr. 55/2020, respectiv unor dispoziții cu caracter organic din Legea nr. 55/2020. Potrivit practicii curente a Curții Constituționale o lege organică nu poate fi modificată/completată printr-o lege ordinară și nu se poate interveni cu modificări și completări prin lege ordinară în domeniul rezervat legii organice.”

Ce puteti face pentru a opri implementarea Certificatului Verde Digital in Romania?

Dupa cum ati vazut si din presa, proiectul de lege pentru implementarea Certificatului Verde Digital merge in dezbatere si la vot in Camera Deputatilor, care este camera decizionala in acest caz. De votul deputatilor depinde daca acest proiect va cadea sau va fi adoptat. In timp ce avocati ca si domnul Neacsu fac in mod voluntar, dar mai ales legal, actiuni pentru protejarea Constitutia si a drepturilor noastre fundamenlate, acum este randul nostru al fiecaruia dintre noi sa ne contactam deputatul din zona noastra si sa-i solicitam un vot contra acestui certificat, care nu este nimic altceva decat poartea spre infernul digitalizat, in care omul este completat deposedat de libertatea si autonomia lui.

Opinie juridica ref PLX 393-2021 fs (1)

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii