Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Astazi, marti 11 februarie 2022, a avut loc evenimentul “Împreună construim cariere”, organizat de Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău, pentru a marca Ziua Naţională Meseriilor.
Elevii liceului şi agenţii economici (printre care si Michelin Romania S.A.) cu care această instituţie şcolară colaborează au pregătit cu acest prilej, pentru absolvenţii claselor a VIII-a din judeţ, standuri de prezentare a ofertei educaţionale şi promovare a meseriile pentru care tinerii se pot pregăti, urmând cursurile Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”.
La eveniment a participat si prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma“ care a declarat: “Mă bucur să fiu prezent, astăzi, la un eveniment care ne dovedeşte că în ultimii ani meseriaşii revin la modă, iar învăţământul profesional devine, încet dar sigur, unul din pilonii educaţionali care a fost în trecut.
Astăzi este Ziua Naţională Meseriilor şi nu era loc mai bun pentru a marca acest eveniment decât la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău, locul unde se modelează o parte din viitorii meseriaşi ai Sălajului.
Mă bucur, de asemenea, că alături de sistemul de învăţământ dual, profesional şi tehnic din judeţ este, de ani buni, şi mediul de afaceri din Sălaj, pentru că oferta educaţională trebuie corelată cu cererea de pe piaţa forţei de muncă”.
“Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că statul îi sprijină financiar pe toţi cei care aleg învăţământul profesional, iar firmele private adaugă un suport financiar suplimentar pentru învăţământul dual. Acesta este un motiv în plus pentru ca absolvenţii claselor a VIII-a să aleagă liceele tehnologice şi şcolile profesionale”, a mai spus prefectul Dari Toma.
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii