Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Ieri Romania a fost di nou cuprinsa de isterie, aceeasi isterie care a dominat perioada ultimilor doi ani, acum se manifesta prin fuga la benzinarii, de teama exploziei preturilor. Chiar daca pretul este influentat de razboiul din Ucraina (alimentat de americani cu intentia de a distrugea economia si stabilitatea Europei, nefiind interesati de o pace intre tarile beligerante) acesta mai este influentat si de specula provocata de niste inconstienti in absenta institutiilor Statului, controlate in tandem de PNL si PSD.

Daca v-ati intrebat de unde a aparut toata aceasta isterie, iata ca un fost judecator de la CCR vine cu o explicatie care ar putea sa dezlege misterul situatiei. Intr-o postare pe facebook Adrian Toni Neacsu spune ca a luat decizia de a nu mai alimenta la MOL, deoarece el a inteles ca isteria cozilor a pornit de la un partener MOL din Beiuș, pentru ca astfel MOL Romania sa recuperează o parte din pierderile datorate plafonarii pretului în Ungaria prin majorarea prețurile la noi. Intra-adevar se pare ca isteria a inceput de la o benzinarie din Beius, partener Mol, dupa ce a fost publicata o poza pe retele de socializare cu preturile praticate miercuri.

USR Salaj

“În Ungaria prețul este plafonat la 480 forinți (adică 1,3 euro) până pe 15 mai 2022. MOL, la care cel mai mare acționar este chiar statul ungar, are pierderi de 34,5 forinți (0,45 lei) la fiecare litru de combustibil vândut în Ungaria, potrivit unor comunicări oficiale.

Cumpărând în România combustibiul de la MOL nu facem altceva decât să suportăm noi românii pierderile acestei companii și implicit să-i subvenționăm pe vecinii noștri maghiari.
Este evident că dacă un mare lanț de benzinării majorează prețurile nici celelalte nu vor pierde momentul pentru a-și maximiza profitul, nu sunt proști” a scris avocatul Toni Neacsu, fost judecator la CCR.
Acesta a venit si cu o solutie care merita sa o luam in considerare si pe care v-a trebui sa o aplicam la toti cei care procedeaza asa:
“Pentru a întrerupe acest lanț al lăcomiei trebuie eliminată sursa originară: boicotați MOL-ul, nu mai alimentați de la ei. Nu pot vinde mai scump dacă nimeni nu va cumpăra, asta e legea cererii și a ofertei.”
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii