Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri (ONG-uri a caror ideologie politica nu se cunoaste, unii afirmand ca ar fi vorba de ong-uri “sorosiste”), pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare și propagandă  în contextul conflictului din Ucraina, conform informațiilor Profit.ro.

In contextul isteriei create de cresterea preturilor la benzina, Guvernul a declarat pe pagina sa de Facebook ca:” dezaprobă şi va sancţiona prin pârghiile pe care le are la îndemână orice încercare de a provoca dezechilibre şi induce dezinformări în spaţiul public. Lumea întreagă şi România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate şi efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări şi dezinformare”. La prima vedere o intentie buna, dar sa nu uitam ca intotdeauna drumul spre iadul cenzurii este pavat cu intentii bune. In fapt, pentru isteria din benzinarii este vinovat tocmai Guvernul care de doi ani de zile ne-a obisnuit cu tot felul de minciuni, astfel ca populatia numai are incredere in declaratiile ministirilor sai si orice ar declara acestia genereaza in populatie multe semne de intrebare, neincredere si neliniste.

“Boicotați MOL-ul, nu mai alimentați de la ei” – cum explica cresterea preturilor un fost judector de la CCR.

Profit.ro a mai tras atentia aspura faptului ca orice articol sau postare pe retele de socializare care ar semnala acte de corupţie, incompetenţă sau alte deficienţe la adresa Guvernului sau al lui Iohannis l-ar face pe autor suspect de a fi “agent al propagandei” ruse în algoritmii platformei. Evident ca acest guvern nu se va rezuma doar la a crea o platforma ci si la a crea sanctiuni precum cele din timpul “pandemiei” care vor incarca si mai mult tribunale cu procese inutile, ca la sfarsit sa aflam ca au fost total neconstitutionale, mai ales ca in Romania cenzura de orice fel este interzisă de articolul 30 din Constitutie. De asemenea, sa nu uita atitudinea sifdatoare a lui Raed Arafat, dat fiind ca platforma vine la propunerea unui “grup de lucru” creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), cum ca el nu se opreste nici macar din cauza Constitutiei.

PNL-ului si PSD-ului au inceput sa le placa dictatura. Guvernul vrea sa controleze narativa sub pretextul combaterii "fake news"-urilor 2

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.