Marți noaptea, la ora 2:48, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost alertat cu privire la un accident rutier între două microbuze, generând o situație de urgență în județul Sălaj. Din cauza numărului mare de persoane implicate, s-a activat Planul Roșu de Intervenție pentru a asigura o gestionare eficientă a situației.

La fața locului, au fost mobilizate cu promptitudine resursele necesare, inclusiv 6 ambulanțe de prim ajutor, 2 ambulanțe cu personal medical, o autospecială pentru transportul persoanelor și gestionarea victimelor multiple, o autospecială pentru primă intervenție și comandă, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

Potrivit primelor informații, accidentul rutier a provocat rănirea a 13 persoane, dintre care 3 au rămas încarcerate. Printre victime se numără 6 cetățeni de cetățenie ucraineană. Echipajele medicale au acordat îngrijiri de urgență la fața locului, iar 7 dintre victime, aflându-se în stare conștientă, au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Conform distribuirii, 4 dintre victime au fost direcționate către Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Dej, în timp ce celelalte 3 au fost transportate la UPU Zalău. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 05:02, după ce toate măsurile necesare au fost luate pentru gestionarea eficientă a situației de urgență.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii