Consiliul Județean Satu Mare a anunțat că va achiziționa microbuze școlare electrice destinate elevilor din 27 de comune ale județului, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Scopul acestei inițiative este de a oferi un mijloc de transport sigur și prietenos cu mediul pentru elevii din mediul rural, care se confruntă adesea cu distanțe lungi până la școală și cu opțiuni limitate de transport.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a subliniat importanța acestei investiții, menționând că microbuzele existente sunt vechi și uzate, iar înlocuirea lor este absolut necesară în vederea asigurării unui transport adecvat elevilor. De asemenea, noile microbuze școlare electrice ar contribui la reducerea consumului de energie și la protejarea mediului înconjurător.

Cu toate acestea, odată cu introducerea microbuzelor școlare electrice, apar și unele întrebări și preocupări legate de siguranța acestora. Este important să ne asiguram că aceste vehicule sunt fiabile, iar sistemele electrice funcționează corespunzător pentru a evita eventualele incendii spontane în timpul transportului elevilor, pentru că trebuie să ne fie clar că nu tot ce este „green” se mănâncă sau este și sigur…

Întrebarea care se pune este dacă consiliul județean și-a pus într-adevăr problema siguranței microbuzelor școlare electrice. Este esențial ca autoritățile competente să evalueze și să se asigure că aceste vehicule nu devin un pericol pentru transportul elevilor.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii