Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Europa birocratilor pare să aibă un plan bine pus la punct pentru a complica și, în multe cazuri, a distruge viețile noastre. Doar cei care refuză să vadă și să înțeleagă realitatea pot să nu observe cum, după gestionarea dezastruoasă a pandemiei și a conflictului din Ucraina, ne lovesc cu noi lovituri. De la renunțarea la diesel și benzină, la directivele absurde privind locuințele ecologice, până la furtuna imobiliară ce duce la scăderea valorii proprietăților noastre și atacurile asupra alimentației noastre (făină de greieri, carne sintetică, lapte verde, etc.), și, în sfârșit, noile sisteme de plăți digitale. O zi crucială de marcat în calendar: 28 iunie. Comisia Europeană va dezvălui regulile pentru așa-numita “Digital Finance Strategy”, care promite să revoluționeze viețile noastre și lumea plăților digitale – dar într-un sens adesea negativ. Toate privirile sunt îndreptate către Psd3. Ce este? Cum va afecta obiceiurile noastre?

Practic, cu Psd3, o piesă centrală a “revoluției” dorite de Europa în domeniul plăților digitale și al “Open finance”, vor avea acces la datele noastre financiare, inclusiv utilitățile casnice, asigurările și activele patrimoniale. Toate aceste date, care ar trebui să rămână private, vor putea fi puse la dispoziția părților terțe. Cu alte cuvinte, se conturează un peisaj în care este mai ușor să “vindem” datele noastre unor terți. Aceștia vor ști în detaliu ce cumpărăm, când, cum și de ce. Vor ști dacă ne permitem sau nu. Vor personaliza ofertele în funcție de posibilitățile și gusturile noastre. Vor ști chiar dacă ne descurcăm prost și dacă am acționat dincolo de posibilitățile noastre financiare. Astfel, ne vom simți tot mai captivi în “rețeaua” lor.

USR Salaj

Psd3 reprezintă o continuare directă a Psd2, introdusă acum 5 ani și întâmpinată cu rezistență de lumea băncilor. Psd înseamnă directive privind serviciile de plată și se referă la plățile digitale. Odată cu Psd2, a fost impusă obligația de a împărtăși cu părțile terțe, gratuit, datele pe care instituțiile de credit le cunoșteau despre activitățile clientelei lor. Operațiunea a fost aproape un eșec, motiv pentru care Europa birocratilor revine acum în forță.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii