Începând cu data de 12 ianuarie 2024, Poșta Română a fost implicată într-un scandal electoral exploziv, după ce Partidul Social Democrat (PSD) a acuzat Partidul Național Liberal (PNL) că livrează pliante electorale împreună cu taloanele de pensie. Acuzațiile includ nume sonore precum cel al liderului PNL Lugoj, Ionuț Sîrbu, și al președintelui PNL Timiș, Alin Nica, acesta din urmă fiind și președinte al Consiliului Județean Timiș.

Potrivit informațiilor furnizate de PSD Timiș, un talon de pensie din Lugoj a fost distribuit împreună cu un pliant al PNL, fapt considerat drept o manevră electorală scandaloasă. PSD a acuzat deschis președintele PNL Timiș, Alin Nica, că ar fi utilizat Poșta Română și angajații săi pentru a-și promova candidații, cerând totodată demisia directorului Sucursalei Regionale de Poștă Timișoara, Adrian Lulciuc.

Reacția Poștei Române nu a întârziat să apară, compania anunțând suspendarea temporară a serviciului Postmesager pentru materiale cu caracter politic. PSD Timiș a subliniat că utilizarea instituțiilor în scop electoral reprezintă o încălcare a normelor etice și legilor în vigoare și a insistat asupra demisiei directorului Sucursalei Regionale de Poștă Timișoara, Adrian Lulciuc. Social-democrații au adaugat că acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancționată de lege.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii