Sindicatul Europol Constanța si-a exprimat profunda regretare față de gestul unui polițist în timpul protestului de pe Centura municipiului Constanța, care a îndreptat arma către o mașină, subliniind presiunea excesivă pusă de guvernanți asupra polițiștilor pentru a executa dispoziții fără temei legal.

Reprezentanții sindicatului au subliniat că astfel de acțiuni arată încă o dată modul în care politicienii din conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) impun sarcini care pot afecta grav imaginea forțelor de ordine. Aceștia au comparat gestul polițistului cu perioada pandemiei, când ordinele de a scoate armata pe străzi au fost percepute ca o tactică de intimidare.

„Este regretabil gestul făcut de poliţistul din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Asta dovedeşte încă o dată că oamenii politici care conduc MAI pun presiune excesivă pe poliţişti să execute dispoziţii/ordine care nu au niciun temei legal. Aş compara acest gest cu perioada din pandemie când Marcel Vela şi Guvernul de atunci, pentru a speria populaţia şi a-i ţine în case, în timp ce ei furau miliarde pe achiziţii cu cântec, s-a ordonat să scoată armata pe străzi. Şi vedeam militari cu armele la ei şi cu autospeciale de armată, la cele mai vizibile intersecţii, tot pentru a speria lumea”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol Constanța.

Sindicatul consideră că actuala coaliție politică utilizează polițiștii și jandarmii într-un mod inacceptabil, intimidând protestatarii și blocând dreptul constituțional de a manifesta. Conducerea sindicatului a subliniat că democrația este sub amenințare și că forțele de ordine sunt folosite ca un scut pentru a împiedica oamenii să ceară socoteală pentru deciziile care au afectat negativ fermierii și transportatorii.

„Același lucru se întâmplă și acum. Actualei coaliţii îi este frică de democraţie și foloseşte politistii/jandarmii să intimideze protestatarii pentru a nu ajunge să fie nevoiţi să dea socoteală pentru deciziile care i-au dus la sapă de lemn pe majoritatea fermierilor şi transportatorilor. Este de condamnat decizia lui Predoiu de a accepta să folosească poliţiştii pe post de scut pentru a bloca dreptul constituţional de a manifesta”, a precizat conducerea Sindicatului Europol Constanța.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii