Partidul Alternativa Dreaptă reafirmă angajamentul său pentru unitatea și suveranitatea României în contextul actual al dezbaterilor privind autonomia Ținutului Secuiesc. Considerăm că recentele proiecte de lege care susțin autonomia acestei regiuni reprezintă atacuri directe asupra temeliei statului nostru și a coeziunii naționale.

În timp ce Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor se află în plină campanie electorală, pare că prioritățile lor nu se aliniază cu binele comun al țării. Această dorință de a părea mari oameni de stat ascunde, de fapt, o iresponsabilitate gravă în ceea ce privește integritatea teritorială a României. În loc să promoveze coeziunea națională, acești politicieni aleg să deschidă calea către fragmentarea și divizarea țării.

Partidul Alternativa Dreaptă subliniază că astfel de inițiative de autonomie regională sunt, în opinia noastră, neconstituționale și subminează principiile fundamentale ale statului român. Reafirmăm necesitatea protejării unității naționale și a suveranității, respingând cu fermitate orice demers care ar putea slăbi coeziunea și integritatea teritorială a României.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii