Asociația Proteatru celebrează un moment de excepție în universul cultural al Zalăului, odată cu premiera spectacolului “ACASĂ”, care a avut loc pe 17 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, începând cu ora 19:00.
Cu mândrie, anunțăm că într-o perioadă de doar o săptămână s-au vândut un număr record de 550 de locuri, un semn elocvent al interesului fervent al comunității zălăuane pentru teatru și pentru conținutul emoționant și captivant al acestei producții.
Spectacolul “ACASĂ” a fost primit cu entuziasm și bucurie de către public, generând râsete sincere, aplauze entuziaste și momente de adâncă emoție. Tema spectacolului, ce explorează viața și provocările românilor plecați în străinătate, a resonat puternic în inimile spectatorilor, aceasta fiind o realitate familiară pentru mulți.
Românii care trăiesc și muncesc departe de țară reprezintă o comunitate numeroasă, conform celor mai recente date de la Ministerul Afacerilor Externe, numărând peste 5,7 milioane de persoane. Spectacolul a adus în prim-plan aceste trăiri și dileme, oferind o oglindă autentică a experiențelor acestora.
La premiera spectacolului “ACASĂ” a fost prezentă și doamna Miruna Runcan, critic de teatru și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, care s-a arătat încântată de producție, subliniind calitatea și relevanța mesajului transmis de echipa de creație.
Premiera acestui spectacol remarcabil a demonstrat încă o dată importanța și necesitatea unui teatru în orașul Zalău, oferind publicului nu doar divertisment, ci și reflectarea sensibilă a realităților cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi.

ACASĂ
Regie Adina Lazăr
Dramaturgie Alexandra Felseghi
Scenografie Andreea Tecla
Distribuția : Pamela Iobaji, Irina Sibef, Ana Turos, Christian Har, Dan Boldea
Producător: ProTeatru
Un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii