Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Regizorul iranian Dornaz Hajiha cu filmul “Ca un pește pe Lună” a fost marele câștigător al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din acest an, desfășurat în Cluj-Napoca.

Împreună cu Carolina Markowicz, care a câștigat premiul pentru cea mai bună regie, și regizoarea Tia Kouvo, câștigătoarea Premiului Special al Juriului, victoria lui Hajiha marchează o premieră în istoria festivalului, deoarece cele mai importante premii au fost câștigate de femei.

USR Salaj

“Indiferent dacă ai cinci ani sau ești un bărbat în vârstă de cincizeci de ani, presiunea de a face lucruri pe care nu vrei să le faci este terifiantă. Sunt bucuros că juriul a înțeles mesajul acestui film”, a declarat Dornaz Hajiha când i s-a înmânat trofeul Transilvania în valoare de 10.000 de euro.

Primul film iranian care câștigă competiția oficială a TIFF a impresionat juriul prin “originalitatea ideii din spatele poveștii și inteligența în abordarea aspectelor sensibile legate de părinție.” Sepidar Tari, protagonistul filmului “Ca un pește pe Lună”, a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare. Ea împarte acest premiu cu Nacho Quesada, care interpretează rolul principal în filmul argentinian “The Barbarians”.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii