Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

 

Europa birocratilor continuă implacabila să-și croiască drum prin încălcarea drepturilor și libertăților. Acum o face chiar prin așa numitul act:  “European Media Freedom Act”. Un act care a stârnit deja furia și protestul editorilor și jurnaliștilor. Într-o notă dată publicitații, Asociațiile editorilor ai periodicielor și ziarelor din UE, ENPA și Emma, au lansat un avertisment cu privire la noua reglementare a UE pentru “libertatea presei”, care in opinia acestora ar deschide calea reglementării funcționării interne a redacțiilor, sfidând un principiu fundamental cel al libertății presei, dar și a tradițiilor naționale și a celor protejate constituțional”

USR Salaj

Editorii mai subliniază în notă că “există îngrijorări fundamentale care riscă să anuleze obiectivele reglementării”, inclusiv faptul că “pentru prima dată, un sector tradițional autoreglementat, cu specificități naționale puternice, cum ar fi presa, va fi reglementat de dreptul UE și sub supravegherea unui reglementator european”.

De asemenea, Actul privind “Libertatea” Media Europeană (European Media Freedom Act), concluzionează asociațiile, “nu reușește să protejeze adecvat conținuturile media de pe platformele online de dimensiuni mari, precum X sau Facebook, deoarece garanțiile sale procedurale permit încă acestor platforme să limiteze vizibilitatea conținuturilor” și pluralismul online.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii