Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Într-o demonstrație clară a indiferenței consilierilor față de costurile proiectelor propuse de administrația Ciunt, ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Zalău din data de 29 decembrie 2023 a evidențiat încă o dată lipsa de interes atât a majorității, cât și a opoziției, pentru ceea ce vine propus spre votare și aprobare, mai pe scurt se votează ca să fie votat…

Unul dintre proiectele sedintei a fost aprobarea documentației tehnico-economice și fazei de studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei parcări etajate în zona spitalului de Boli Infecțioase, cartier Porolissum, pe strada Lt. Col. Teofil Moldoveanu. Cu toate acestea, în aceeași zonă se găsesc peste 30 de garaje încă nedemolate. O abordare mai atentă a situației di partea acestor consileri in timp ce isi aranjeaza părul sau se scarpină în nas ( chiar dacă din pacate sunt pusi pe liste si nu votați direct de catre populație) ar fi putut evita necesitatea unei parcări etajate costisitoare, prin gasirea unei soluții mai economice, cum ar fi de exemplu o parcare la sol, dacă si garajele ramase in zonă ar fi fost demolate în prealabil.

USR Salaj

Consilierii locali din Zalău, experți în ignorarea cheltuielilor și a impactului proiectelor pe care le votează. 1

Cu toate acestea, consilierii au preferat să voteze fără nici o familiariza suficient cu detaliile zonei. Este aceeași zonă în care un stâlp de iluminat a fost plasat sub geamurile locuitorilor, în loc să fie instalat în mod corespunzător pe marginea străzii. Acum, tot în aceeași zonă, se va plasa o parcare etajată tot sub geamurile oamenilor, deoarece cineva continuă să protejeze pe cei care dețin garaje în zonă, multe dintre ele fiind construite în mod ilegal, si daca ar fi demolate s-ar obtine cel putin dublu spatiilor de parcare pe care le ocupa.

Consilierii locali din Zalău, experți în ignorarea cheltuielilor și a impactului proiectelor pe care le votează. 2

Din înregistrarea ședinței se poate vedea foarte clar cum consilierii locali nu au habar si nici nu intereseaza de zonele pe care le afectează prin deciziile pe care le iau si cum afecteaza peisagistica acestora. Acum, prin această parcare supraetajată, zona va fi “sugrumată” din nou, pentru ca nu s-a luat in considerae posibilitatea de a demola garajele din zona ramase și a obține astfel mult mai multe locuri de parcare la un cost mult mai redus.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii