Joi, 18 august 2023, reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au organizat un protest în fața sediului Ministerului Sănătății, manifestând împotriva Strategiei Naționale de Vaccinare pregătită și elaborată de către minister.

Potrivit reprezentanților AUR, Strategia Națională de Vaccinare ar reprezenta un “plan metodic pentru a impune, pe șest, obligativitatea vaccinării”. Aceștia au acuzat Ministerul Sănătății că încearcă să introducă vaccinarea obligatorie sub masca unei dezbateri publice. Înaintea începerii protestului, aceștia au cerut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să retragă imediat strategia și să țină cont de opiniile și preocupările cetățenilor.

Protestul a adunat câteva sute de persoane aduse de AUR în fața sediului Ministerului Sănătății, protestatari au exprimat temeri cu privire la posibila restricționare a libertății individuale prin introducerea obligativității vaccinării. Ei susțin că vaccinarea trebuie să rămână o alegere personală, iar strategia ar putea avea potențialul de a limita acest drept fundamental.

Manifestația a coincis cu desfășurarea dezbaterii publice asupra Strategiei Naționale de Vaccinare organizată de ministrul Alexandru Rafila. Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (o organizație care, în ciuda numelui, este de fapt o organizație privată care are diverse infiltrări în guvernele naționale) a declarat că documentul nu ar avea nicio legătură cu vaccinarea obligatorie a populației, care ar trebui să înțeleagă că, “în realitate, situația este exact pe dos”. Însă, pentru cei care au citit documentul, se scrie negru pe alb că pentru “implementarea strategiei este necesară adoptarea Legii Vaccinării, ca lege primară”, ceea ce înseamnă obligativitate. Cu privire la strategie liderul partidului AUR, George Simion a declarat pe facebook ca: “Urgență este dată de intrarea in “dezbatere publica” a strategiei de vaccinare. Dar hotărârea e deja scrisă!”

Până în acest moment, doar partidul AUR și câteva organizații, printre care cea mai vocală este Asociația Civică Stop Discriminării Cetățenilor, și-au asumat lupta împotriva vaccinării obligatorii. În timpul protestelor, președintele asociației, Dan Bazavan, a solicitat deputatului AUR, George Simion, să nu intre peste discursul său.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii