O clădire cu o istorie îndelungată și semnificație arhitecturală, care a adăpostit inițial Banca Austro-Ungară acum aproape 115 ani, găzduiește în prezent sediul Consiliului Județean Sibiu (corp C1). Această clădire emblematică urmează să fie supusă unor ample lucrări de consolidare, reabilitare termică și eficientizare energetică, pentru a asigura un viitor durabil și funcțional.

În vederea realizării acestui obiectiv, a fost lansată o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Scopul acestei licitații este de a găsi o companie competentă care să se ocupe de întreaga gamă de activități, de la documentația tehnică și proiectare, până la obținerea avizelor de specialitate și, desigur, executarea lucrărilor propriu-zise.

Valoarea estimată a contractului pentru aceste lucrări esențiale se ridică la aproximativ 15 milioane lei, iar ofertele pot fi depuse până la data de 29 august 20XX. Acest proiect reprezintă un pas important în direcția menținerii și revitalizării unui monument arhitectural deosebit.

Situată pe strada General Magheru, clădirea sediului CJ Sibiu se evidențiază prin fațada sa în stil eclectic. Un element distinctiv este turnulețul-lanternă aflat pe acoperiș, care adaugă un caracter unic construcției.

Această clădire cu istorie bogată a fost ridicată pe terenul fostei Academii de Drept din Sibiu, înființată în anul 1844. Între anii 1870 și 1878, Academia de Drept a funcționat într-o clădire cu un singur etaj pe acest amplasament. Printre absolvenții iluștri ai Academiei se numără nume de referință precum Simion Bărnuțiu, Ilie Măcelariu, Eduard Albert Bielz, Aron și Nicolae Densușianu.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Aceste lucrări de reabilitare nu doar că își propun să conserve un element important din patrimoniul cultural al Sibiului, dar și să asigure că acest spațiu va putea fi utilizat în continuare pentru nevoile administrative și culturale ale comunității.

Foto: Arhiva grupului Alt-Hermannstadt în Ansichtskarten, Fotos, Gemälden und Grafiken

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii