Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

foto sursa Twitter

Afacerile extrem de profitabile, în domeniul vaccinurilor, au permis companiilor producătoare să încaseze miliarde de euro în timpul pandemiei, datorită acordurilor costisitoare pentru furnizarea către diferite țări. Acest flux imens de bani acum riscă să se întrerupă definitiv dat fiind că virusul nu mai stârnește atât de multă teamă, iar cetățenii, după ce și-au văzut drepturile călcate în picioare luni în șir, s-au întors în cele din urmă la normalitate. Cum să evite Pfizer ca afacerile să nu se prăbușească complet? Simplu, continuând să alimenteze o atmosferă de frică, suflând în focul posibilelor noi creșteri în curbă a cazurilor. Cel puțin asta pare a fi strategia laureatului premiului “Nobel Evreiesc” (Genesis Prize 2022), CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla.

USR Salaj

Va amintim că șeful Pfizer a refuzat de doua ori să fie audiat în Parlamentul European (de comisia din care face parte și europarlamentarul Cristian Terheș) în legătură cu achiziția vaccinurilor anti-COVID.

Conform raportului U.S.News, Bourla a încercat în aceste săptămâni să își liniștească acționarii prin anticiparea lansării unui nou vaccin împotriva Covid-19, care, potrivit aceluiași CEO Pfizer, ar putea primi aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA, o agenție de reglementare americană care a demonstrat mari probleme de integritate…) până la sfârșitul lunii august, astfel ca vaccinurile ar putea fi gata pentru sezonul rece, care ar putea fi marcat “de noi valuri” de infecții…

Da, ați citit corect, Bourla a prevăzut deja că toamna și iarna viitoare ar putea fi dificile din cauza “unor noi valuri de coronavirus” si practic această perioadă va coincide cu lansarea “unui vaccin actualizat pentru a combate sub-varianta omicron XBB.1.5” a virusului.

Conform aceleiași surse U.S.News, numărul americanilor care continuă să se vaccineze împotriva Covid-19 este în scădere constantă, chiar și printre cei vulnerabili și vârstnici. Funcționarii de la Pfizer, nu întâmplător, au vorbit în săptămânile trecute despre “o posibilă reducere a costurilor de producție în cazul în care datele privind distribuția vaccinurilor vor continua să scadă”. Insa, Bourla nu pare să fie dispus să accepte această posibilitate, așa că îl vedem cum sprijină o creștere a cazurilor de infectare.

Guvernul PSD-PNL pregătește “legea vaccinării” prin care să forțeze populația să se “imunizeze”.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii