Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Consiliul Județean Hunedoara a obținut finanțare pentru un proiect esențial care îmbunătățește condițiile de transport pentru elevi. Prin intermediul Ministerului Educației, din fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul vizează achiziționarea de microbuze electrice școlare.

În cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I10 “Microbuze Electrice pentru Elevi”, Ministerul Educației a dezvăluit lista proiectelor selectate, iar Consiliul Județean Hunedoara, lider de proiect, se numără printre entitățile alese pentru finanțare. Proiectul denumit “Transport Verde – Microbuze Electrice pentru Elevi în Județul Hunedoara” a obținut validarea pentru a primi susținere financiară.

USR Salaj

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a subliniat: “Educația și îmbunătățirea condițiilor de transport sunt prioritățile noastre. Prin această finanțare, am putut solicita achiziția de mijloace de transport moderne și ecologice.”

În total, județului Hunedoara i-au fost alocate peste 30 de milioane de lei. Prima etapă a proiectului va consta în achiziționarea de microbuze școlare electrice pentru 23 de primării din mediul rural, investiție în valoare de aproape 6 milioane de lei.

Prof. Maria Ștefănie, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a adăugat: “Achiziționarea de microbuze școlare pentru 23 de unități administrative-teritoriale creează premisele pentru un acces optim la școală. Apreciem efortul echipei Consiliului Județean Hunedoara pentru dezvoltarea acestui proiect.”

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii