Vineri, 9 decembrie 2022, un cetățean român de 23 de ani din Maramureș, care se întorcea din Italia cu un microbuz din Salaj, a fost abordat și înșelat de doi indivizi dubioși la o benzinărie in dreptul localitatii Fram (Slovenia). Acesta a fost înșelat cu suma de 1400 de euro prin metoda “albă-neagră”, o tehnică prin care anumiți hoți conving pe cei mai slabi de inger si care le cad victime să scoata bani din portofel cu promisiunea unor câștiguri mai mari.

Polițiștii sloveni chemati la fața locului au vizionat camerele de luat vederi, dar s-au rezumat doar la a identifica victima, fără să ia o măsură mai energică în căutarea celor doi implicați în acțiunea de înșelătorie.

Acest incident nu este unul singular; dimpotrivă, se repetă mai ales în perioadele în care mulți români se întorc acasă cu ocazia sărbătorilor, iar acest lucru arată cât de important este să fim atenți când călătorim din Vest către țara noastră și ne oprim în diverse locuri si benzinării unde hotii stau la panda. Recomandarea noastră este să evitați contactul cu persoane necunoscute, să nu intrați în vorbă cu ele și în niciun caz să nu scoateți portofelul sau banii în prezența acestora.

În cazul în care observați un comportament suspect la cei cu care intrati în contact sau simțiți că sunteți pe cale sa fiti înșelați, trebuie să atrageți imediat atenția celor din jur sau, eventual, a acelor cu care călătoriți, pentru a descuraja astfel de comportamente. De asemenea, este important să păstrați în siguranță toate obiectele de valoare, să nu le lăsați la vedere în mașină sau în alte locuri accesibile hoților. În plus, cereți soferilor autovehiculelor cu care circulați ca atunci cand se opress sa alimenteze sau sa faca pauza, să parcheze în locuri bine iluminate și pe cât posibil, în apropierea camerelor de supraveghere.

Ne dorim ca toți cetățenii români care călătoresc în străinătate să fie precauți și să evite sa devină victime ale unor astfel de indivizii.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.