Christine Lagarde dezvăluie din greșeală data lansării euro digitale după un schimb telefonic fals. Șefa Băncii Centrale Europene (BCE) a fost victima unui canular telefonic din partea a doi glumeți ruși celebri. Credea că vorbește cu președintele ucrainean Zelensky, dar de fapt era vorba despre Vladimir Kouznetsov și Alexei Stolaryov, cunoscuți sub numele de “Vovan” și “Lexus”.

În timpul convorbirii, ea a dezvăluit că BCE va anunța pe 23 octombrie 2023 decizia sa cu privire la proiectul euro digital, o monedă virtuală care va înlocui în timp bancnotele și monedele.

Potrivit Christine Lagarde, euro digital ar fi un mod de a apăra Europa împotriva amenințărilor externe, precum Rusia și giganții digitali care doresc să creeze propriile lor criptomonede. Ea a afirmat că plata în numerar este deja limitată la 1000 de euro în Uniunea Europeană, dar nu a explicat în ce mod euro digital ar fi diferit de celelalte modalități de plată electronice existente. Cu toate acestea, acest sistem ar putea avea consecințe grave asupra libertății noastre individuale: ar permite BCE să supravegheze și să controleze toate achizițiile și tranzacțiile noastre zilnice.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii