Un gest al Poliției Municipiului Zalău a uimit presa din Salaj (aia care este), ba chiar și lumea întreagă…Căci cine ar fi crezut că polițiștii români ar putea să-și folosească inteligența și să-și-o pună în slujba cetățenilor? Un act de normalitate in Occident s-a transformat in ceva “remarcabil”.

Într-un act de normalitate, oamenii legii au oprit o mașină ce rula cu viteză printr-o localitate din Salaj, iar din ea a ieșit un bărbat care le-a spus că soția sa este în travaliu. În loc să aplice legea fără milă așa cum sunt obișnuiți, polițiștii au decis să facă ceva ce a uimit pe toată lumea, aceea lume care nu știe ce inseamna civilizație: i-au făcut cale liberă tânerei însărcinate și au escortat mașina în care se afla aceasta până la spital. Intr-o stare de necesitate ca ceea de fata si daca barbatul ar fi primit amenda tot ar fi scapat pentru ca oricat de “speciale” ar fi pensiile judecatorilor si ei tot oameni sunt.

În loc să dea amenzi și să creadă că asta este singura lor datorie, acești oameni ai legii au decis să acționeze cu inteligență și empatie, fără a fi nevoie să incarce inutil instanțele. Au făcut tot ce le-a stat în putință ca tânăra mamă să ajungă în siguranță la spital și să nască un băiețel sănătos. Este o dovadă că, uneori, chiar și polițiștii români pot face ceva remarcabil și să-și îndeplinească datoria într-un mod inteligent și empatic. Acest gest nu ar trebui să fie o excepție, ci ar trebui să devină norma. Cetățenii au nevoie de oameni ai legii care să-i ajute și să-i protejeze, nu de polițiști care să-i pedepsească fără milă, cautând in disperare oare ce amenzi sa mai aplice.

Sperăm că acest exemplu va fi urmat de toți polițiștii din România (dar nu ne amagim prea tare) și că vor înțelege că rolul lor este să protejeze cetățenii și nu să-i si faca planul de amenzi pentru a plati salariile de bugetari.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii