Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Decizia companiei DAN AIR de a continua să opereze cursele aeriene pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a stârnit numeroase reacții și a generat un comunicat comun al Consiliului Judeţean Braşov și al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”.

În cadrul unei conferinţe de presă susținute de preşedintele interimar al CJ Braşov, Todorică Şerban, și de directorul general al RA „AIBG”, Alexandru Anghel, s-au adus în discuție diverse aspecte legate de această decizie și de implicarea autorităților în dezvoltarea aeroportului.

USR Salaj

Consiliul Județean Brașov, prin fostul său președinte și actualul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, și-a asumat construirea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, iar acest angajament a fost îndeplinit. Cu toate acestea, CJ Brașov subliniază că nu poate lua locul operatorilor aerieni, furnizorilor de servicii de trafic aerian sau managementului aeroportuar. Situația actuală în care se regăsesc, cu implicațiile și disputele aferente, aduce prejudicii atât pasagerilor, cât și comunității brașovene, Regiei Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, ROMATSA și companiei DAN AIR.

Înțelegând importanța acestui aeroport pentru comunitatea locală, Consiliul Județean exprimă sprijinul său pentru conducerea aeroportului și dorința ca acest obiectiv să funcționeze într-un mod eficient, să se dezvolte și să ofere servicii de calitate pasagerilor. Lansat pe 15 iunie 2023, Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost gândit pentru a răspunde nevoilor de călătorie rapide și confortabile ale locuitorilor regiunii și ale turiștilor care vizitează zona. Cu toate riscurile asumate în deschiderea unui aeroport nou într-un context post-pandemie, aeroportul a reușit să atragă deja un număr semnificativ de pasageri, iar acesta este în continuă creștere.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii