Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Guvernul a pus din nou într-o situație dificilă consiliile locale și județene, prin adoptarea OUG 175/2020, care le-a impus responsabilitatea adăpostirii și îngrijirii animalelor maltratate sau abandonate timp de 45 de zile. Cu toate acestea, legislația prevede ca aceste animale să primească o îngrijire conform standardelor UE, echivalente cu cele ale unui hotel pentru oameni.

Consiliul Județean Harghita a depus un amendament la lege pentru a evita sancțiunile care ar putea rezulta din imposibilitatea de a îndeplini condițiile impuse. Conform legislației în vigoare, crearea unui adăpost pentru animale implică respectarea unor standarde stricte de sănătate și siguranță, dar se pare că se pune un accent exagerat pe aspectele de lux, în detrimentul nevoilor de bază și siguranței animalelor.

USR Salaj

În anul 2022, Consiliul Județean Harghita a inițiat o procedură de achiziție publică pentru contractarea serviciilor de adăpostire și îngrijire a animalelor abandonate sau abuzate. Cu toate eforturile depuse, nicio entitate nu s-a prezentat pentru a oferi aceste servicii.

În prezent, este în desfășurare o procedură de achiziție publică directă, având ca scop contractarea “Serviciilor de adăpostire pentru efectuarea serviciului public de adăpostire a animalelor pe raza județului Harghita, conform OUG nr. 175/2020, respectiv Legea nr. 205/2004”.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 06.07.2023, ora 12:00. Detalii privind procedura de achiziție pot fi consultate la adresa achizitiipublice.judetulharghita.ro.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii