Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

In Italia mass-media este extrem de ideologizata, de la acest lucru nu fac excepții nici macar cele trei canalurile de stat ale RAI (Radioteleviziunea italiana). In acest moment ca si in Romania, mai toate televiziunile italiene sunt preocupate de dimineață pana seara sa împingă propaganda guvernamentala sanitara si vaccinala dincolo de orice limita a bunului simt si a lucidității.  Nu am fost surprinși sa vedem in cadrul transmisiunii “Mezzo’ora in piu” (Jumătate de ora in plus)  realizată de o tipa extrem de aroganta si de părtinitoare, Luciana Annuziata, un reportaj despre situația epidemiologica din Romania într-un mod incomplet si cu imagini in care apare Raed Arafat, pe post de vaccinator in cadrul maratonului de vaccinare din Capitala.

Imaginile au fost folosite in contextul in care in Italia au inceput discuțiile ca a treia doza de vaccinuri sa fie data nu doar celor “fragili”, ci întregii populații care a inceput sa fie mai sceptica in ce privește necesitatea ei. Prin prezentarea situația epidemiologice din Romania, realizatoarea practic a căutat sa ridice mingea la fileul Ministrului “Sănătății” Robert Speranza pentru a-și face obișnuitul discurs despre vaccinare, ministru care nu are o imagine buna in Italia si despre care am spune ca este similara cu cea a lui Raed Arafat. In materialul de introducere au fost prezentate imagini si interviuri de la Bucuresti, care clar contrazic minciunile lui Iohannis, dar nici nu s-a prezentat in mod obiectiv situația din Romania. Din material nu putea sa lipsească declarațiile “egipteanului” Klaus Iohannis făcute înainte de vizita la Piramide si a partitei de golf de ziua morților de la Colectiv, cum ca campania vaccinala ar fi fost “un succes” si practic “am oprit pandemia”.

USR Salaj

Printre cei întrebați de situația din tara noastră a fost Remus Mihalcea, fost manager al spitalului Colentina (spital despre care fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu spunea ca ar fi încheiat un contract de 8 milioane de lei, prin negociere directa, cu o firma cu un singur angajat…). Același Mihalcea care a fost si primul pe lista la PSD Argeş la alegerile de anul trecut, pentru acesta emisiune a declarat ca suntem in situația Italiei din martie anul trecut, declarație nu tocmai adevărată, dar care nici nu ne surprinde. Sa ne amintim cum anul trecut s-au cheltuit milioane de euro pe masti neconforme, combinezoane, izolete, pe care nu le-am văzut, dar in același timp nimic nu s-a făcut pentru lipsa medicamentelor, așa ca multi din cei care mor acum, sunt si cei care nu au găsit medicamente adecvate si nici au avut posibilitatea sa fie tratați așa cum se cuvine. Unii in ciuda gravelor boli de care sufereau nici macar nu au mai reușit, din cauza protocoalelor făcut de Arafat pe baza de ce “au spus specialiștii” si susținute de guvernele liberale, sa ajungă pe la spitale.

In ce privește Italia, sa nu uitam ca anul trecut ministrul italian a impus protocoale sanitare (pentru care acum este cercetat de către Procuratura) prin care cei declarați pozitivi erau carantinati a casa in “așteptare si cu paracetoml” (vigile attesa e tachipirina) ori acum toata lumea stie ca daca nu tratezi cazurile de pozitivitate in primele zile, riscul e sa ajungi in spital. De aici si declarația aroganta si sfidătoare a lui Arafat, cum ca cei care refuza internarea se condamna la morte, fara sa spună ca el împreună cu tot guvernul de liberali sunt responsabili de lipsa medicamentelor specifice de pe piata din Romania, pentru a impinge populația sa accepte vaccinarea.

După imaginile cu romanii din spitale, evident nu puteau lipsi din repertoriu cele cu romanii speriați, care se înghesuie sa se vaccineze si de care tot psd-istul Mihalcea spunea ca aceștia ar fi înțeles “periculozitatea virusului”, iar ca unii ar fi fost împinși spre vaccinare din cauza introducerea certificatului verde. La “noutatea absoluta”, prezentata de o jurnalista de la “Libertatea” si anume interzicerea circulației pe timp de noapte a nevaccinatilor, concluzia reporteritei trimise la Bucuresti in timp ce constata ca după orele 22.00 terasele sunt goale, a fost ca “într-adevăr aici nimeni sau aproape nimeni nu deține certificatul verde”. Acesta fiind un aspect deloc de neglijat pentru italieni, deoarece majoritatea camionistilor din Cizma sunt romani care nu vor sa se vaccineze, astfel ca Italia risca sa se blocheze, mai ales din 15 noiembrie când guvernul italian va cere pentru toti camionisti străini așa zisul “greenpass”.

Pentru realizatoarea si prezentatoarea emisiunii, situația din Romania ar reprezenta doua aspecte “amenințarea virusului” si inutilitatea eforturilor făcute de Italia “daca toti ceilalți pot sa intre si sa deschidă o “autostrada pentru infecție””. Cum va spuneam realizatoarea a ridicat mingea la fileu ministrului italian, pentru acesta datele din Europa si din Romania ar trebui să-i tina pe italieni in alerta, declarând ca acolo unde rata de vaccinare este crescuta (precum in Italia) situația ar fi mai sub control. Realitatea, ca si in cazul numărul decedaților de anul trecut, este diferita.

 

Cum este folosita situatia din Romania pentru propaganda vaccinarii si a certificatului verde in Italia 1 Daca anul trecut Italia declara 130.000 de morti pt a justifica tot felul de masuri aberante de la care s-au inspirat si guvernanții nostri, anul acesta o parte din presa a scos la iveala faptul ca doar 3873 ar fi fost cu adevărați morti din cauza virusului, restul având tot felul de boli, dintre care unele nu au fost tratate la timp. Va suna cunoscut situația?

In acest moment in Italia numărul infecțiilor este in creștere in ciuda vaccinărilor cu doua dose, astfel ca o creștere chiar si din pix ar justifica o a treia doza de vaccin si de profit pentru cei care o produc. Nu degeaba Roberto Speranza a făcut referire la situația din Romania unde numărul de vaccinati este mic, tocmai pentru a se justifica in fata italienilor pentru alegerile politice făcute si anume introducerea certificatului verde prin șantajul la locul de munca. Acest certificat, prin care populația este șantajată sa se vaccineze, nu oprește infectările, din contra este periculos pentru ca da o senzație falsa de siguranță, asta pentru ca cei vaccinati pot sa se infecteze si sa-i infecteze si pe ceilalți, iar exemplele de acest gen in Italia sunt suficiente pentru a realiza ce se petrece in ciuda manipulări i mediatice. Acum narativa este ca cine se vaccinează va face infecții mai ușoare, dar din moment ce vaccinurile au fost făcute pentru virusul care nu mai este in circulație, cine garantează ca acesta a treia doza va funcționa pentru variantele create in urma vaccinării cu prima si cu a doua doza?

E evident pentru cei au ochi sa vada si urechi sa înțeleagă ca aceasta emisiune, pe unul dintre cele mai importante posturi de televiziune din Italia face parte din același timp de propaganda menit sa ne distragă atenția de la ceea ce se petrece cu adevărat si anume ca ne sunt încălcate drepturi si libertăți fundamentale cu pretextul pandemiei. Pentru noi nu a fost o surpriza sa vedem imagini cu Roberto Speranza si Raed Arafat in acelasi timp, pentru ca amândoi acționează la fel.

Cum este folosita situatia din Romania pentru propaganda vaccinarii si a certificatului verde in Italia 2

Speranza este un ministru dintr-un partid mic si nesemnificativ, dar in ciuda caderilor guvernelor si a deciziilor care nu au dus la oprirea pandemiei a rămas pe același post exact ca si Arafat, ceea ar trebui sa va facă sa înțelegeți ca totul este regizat la nivel înalt, probabil chiar si intre cele doua tari. In momentul de fata in Italia exista un guvern alcătuit din reprezentați ai majorității si ai opoziției, iar ceea ce se petrece acum la Bucuresti nu este altceva decât o incercare de a realiza un guvern asemănător, care ca si in cazul guvernului Draghi, sa nu tina cont de nimeni si de nimic, nici macar de Constituție. Înainte de a închide mai e de spus că în cadrul aceleiași emisiuni, ministerul italian al “Sănătății” a anunțat că nu exclude prelungirea “stării de urgență”, deși din perspectiva Constituției italiane după doi ani nu se mai poate prelungi, ceea ce indică că acești oameni nu mai țin cont de nimic.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii