Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Demisia președintelui Ungariei, Katalin Novak, este bine-venită nu doar pentru vizitele ei neanunțate în Transilvania, ci și pentru faptul că îi oferă o lecție președintelui de etnie germană care a ajuns în funcția de președinte al României. Acesta ar fi trebuit să-și dea demisia pentru multe alte lucruri la fel de grave, dar mai ales pentru că arată politicienilor noștri că acuzațiile de pedofilie trebuie tratate cu maxima atenție și sub nicio formă să nu fie lăsate să se așeze un val de omertă peste acele acuzații. Aceasta pentru că orice tăcere suspectă din partea autorităților nu face decât să crească ura față de acestea.

Controversa care a dus la demisia președintelui Ungariei a survenit după ce numele a 25 de persoane acuzate de pedofilie au fost grațiate de doamna Novak în aprilie anul trecut, în cadrul unei vizite în Ungaria a Papei Francisc, și care au fost făcute publice săptămâna trecută de media ungurească.

USR Salaj

Nu avem informații precise dacă Papa a mers să elibereze persoane condamnate pentru pedofilie, însă ceea ce știm este că în România au trecut două săptămâni de la izbucnirea scandalului Buta-Untold și lumea tace. Evident, așa cum repetă în mod constant Poliția când trimite comunicate pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. Cu toate acestea, nu putem să nu ne întrebăm de ce tac Boc și Bode pe această temă?

Așa cum arată Cotidianul în articolul cu titlul “Tăcerea mielului Boc în scandalul Buta-Untold,” primarul Clujului “s-a zbătut să obțină mari beneficii de imagine, făcându-și un obicei din a se zbengui și maimuțări la festival. La mai multe ediții s-a fotografiat ca un cocalar șmecher cu Răzvan Buta, coauționând-o astfel pe odrasla unui fost șef din SRI. La penultima ediție s-a pozat cu acesta din mai multe poziții, împreună cu ministrul de interne Lucian Bode. La ultima ediție s-a dat în stambă la Untold cu șăgalnica ministresă a justiției Alina Ștefania Gorghiu.”

Noi am sugera Cotidianului un alt titlu mai cuprinzător, deoarece și Lucian Bode era în căutare de beneficii de imagine, deși ministru la Interne, acolo unde are în subordine și pe cei care nu poartă pelerină și pretinde că realizează lucruri mărețe… precum ignorarea consumului de droguri sau a agresiunilor și perversiunilor sexuale cu sau fără minori în “Tacerea mieilor din scandalul Buta-Untold” . Nu de alta, dar pe acești mieluși îi vom vedea la “măsurătoarea oilor” de la Pria (Sălaj), înaintea alegerilor comasate, ca să nu câștige “extremiștii”.

Demisia lui Novak ne indică, de asemenea, nouă, alegătorilor, calitatea celor pe care îi alegem, deoarece un politician cu valori umane complete și intacte este o raritate totală în zilele noastre, mai ales în rândul mielușeilor noștri mioritici și zburdalnici.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii