Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Cand am auzit ca deputatul USR de Salaj, Alin Prunean a sunat la 112 pentru a reclama manifestarea “culturala” organizata de AUR la un restaurant din Zalau, in 15 ianuarie, ne-am gandit ca e vorba de o greseala. Cel mult deputatul, in cazul acestei manifestarii, putea sa sune la Politia Zalau sau la Inspectoratul Judetean de Politie unde sunt numere de telefon puse la dispozita publicului pentru a face diverse sesizarii.

Din cate stim, daca nu s-a schimbat legea in ce priveste sunatul la 112( sau poate ca acesta nu conteaza pentru Alin Prunean castigator la loteria redistribuirilor si nu pe dorinta salajenilor de a-l vota) exista niste conditii in care se poate apela la acest numar, iar prima dintre ele este situatia de urgenta. Acum sa ne spuna domnul deputat care a fost urgenta, cand a apelat 112?

USR Salaj

Evenimentul “cultural” al lui George Simion fost anuntat chiar din primele zile ale anului, deci nimeni din jandarmerie, politie si alte servicii de ascultare din judet nu poate sa declare ca nu era la curent cu desfasurarea unui eveniment la locatia unde cetateanul Prunean dupa ce a facut uz de calitatea sa oficiala a cerut interventia organelor de control. Daca “urgenta” deputatului de USR a fost de a baga bete in roate unei manifestarii organizate de adversarii politici atunci credem ca putem sa vorbim de un abuz din partea acestuia. Chiar din inregistrarea pe care usr-istul Prunean in nevoia de a capusa poltic si publicitar evenimentul a publicat-o pe facebook se aude cum deputatul cere sa-i fie redirectionat apelul catre politie. Ditamai oficialul nu a avut bunul simt de a suna direct la Politia Zalau si a tinut ocupat serviciul 112 mai mult de 1 minut, un minut care in situatiile de urgenta inseamna enorm de mult.

Ganditi-va daca ati fi fost dvs. cu adevarat intr-o situatie de urgenta si nu vi s-ar fi raspuns pentru ca un operator era ocupat cu “starea de urgenta” a lui Pruneanu. Pentru ca sa-i fie clar si la deputat si la oricine o situatie de urgentă reprezintă orice situatie in care este amenintată viata, proprietatea, mediul, fiind necesară asistenta imediată a politiei, pompierilor, ambulantei si/sau jandarmilor. 

Conform legii, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se  sanctioneaza cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore de activitati in folosul comunitaţii.

Daca tot s-a intors Ministrul de Interne, Lucian Bodea de la ski, ar putea sa arate ca legea este egala si pentru un politist si pentru un deputat ca Alin Prunean.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii