Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Jurnalista Emilia Sercan a studiat lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciuca si sustine ca aceasta are parti intregi copiate din alte lucrari de doctorat. Nu avem motive de ce sa nu o credem, dat fiind ca jurnalista este specializata in descoperirea cazurilor de plagiat, iar cele 100 de texte de investigatie sunt marturia clara ca avem de a face cu o profesionista a jurnalismului.

De abia asteptam ca doamna Sercan sa se ocupe si de lucrarea secretizata a ministrului Lucian Bode, dupa cum a aratat o investigaţie G4Media. In aceea investigatie se arata ca lucrarea acestuia de doctorat trebuia sa fie facuta publica pana pe 22 iulie 2021. Daca aveti curiozitatea de a cauta-o voi insiva veti vedea ca pe platforma REI, unde apar tezele publicate din iunie 2016 si pana in prezent, lucrarea “militianului” nu este publicata. Gasim doar faptul ca la solicitarea acestuia “fișierul original al tezei nu este public, deoarece teza a fost publicată distinct”, iar daca ne ducem pe linkul extern vedem ca lucrarea nu poate fi pusa la cosul de cumparaturi, probabil ca Bode o pastreaza pentru un alt tip de cos… cel in care se arunca maculatura pe baza de plagiat?

USR Salaj

Practic in acest moment ne pune problema daca Ministrul de Interne respecta prevederilor legale in materie de publicare a doctoratelor, sa nu uitam ca pe baza de doctorat se obtine o marire deloc de neglijat a salariului. De aceea toti ar trebui sa insistam ca cei care beneficieaza de acest tip de mariri pe baza de doctorat sa fie de asemenea transparenti si cu modul de obtinere a doctoratului. Daca ai fost corect in elaborarea lucrarii, nu se intelege de ce ai avea nevoie sa iti secretizezi lucrarea? Are cumva lucrarea “savantului” Bode in “securitatea energetica și a managementului resurselor la inceputul secolului XXI” ceva probleme cu legea?

Pe jurnalista Emilia Sercan am abordat-o sa ne dea o declaratie pe aceasta tema, dar cum este solicitata pe subiectul zilei si anume plagiatul sefului lui Bode, premierul gen. Ciuca, si-a arata disponibilitatea pentru alta data sa ne-o ofere. Evident vom fi absolut bucurosi si recunoscatori sa o publicam, mai ales ca pe acest subiect cel al “secretizarii” doctoratului lui Bode vom vedea alte episoade si articole.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii